Skupština Aluminija zakazana za 26. lipnja, imenovana i tri nova direktora

Autor: Suzana Varošanec , 03. lipanj 2014. u 13:32
Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Skupština mostarskog Aluminija zakazana je za tri tjedna, točnije 26. lipnja, odlučio je danas Nadzorni odbor te tvrtke.

Skupština mostarskog Aluminija zakazana je za tri tjedna, točnije 26. lipnja, odlučio je danas Nadzorni odbor te tvrtke.

Na istoj sjednici prije navedene odluke imenovana su i tri nova izvršna direktora. Točka na 'i' time je stavljena na višemjesečni kovitlac promjena u vitalnom području korporativnog upravljanja mostarskog aluminijaša.

Naime, prije nekoliko dana NO je na četverogodišnji mandat imenovao novog direktora Nikicu Ljubića, pa je današnjim imenovanjima njegovih suradnika kompletiran Lubićev tim. Tko je zadužen za vođenje poslovanja kompanije? Većinom glasova NO je usvojio prijedloge novog direktora, a novi izvršni direktori su:  Igor Grle koji je imenovan na funkciju izvršnog direktora za tehničke poslove i razvoj, dok je Tomislav Lovrić novi izvršni direktor za ekonomsko-financijske, računovodstvene i komercijalne poslove i Amar Hadžiomerović, novi izvršni direktor za pravne, kadrovske i zajedničke poslove. Inače do preuzimanja čelne funkcije Uprave Lubić je kratko vrijeme bio vršitelj dužnosti direktora, i to nakon što je prethodnik Željko Kordić podnio neopozivu ostavku na direktorsku funkciju. U Aluminiju je zaposlen od 2002., a u nizu dosadašnjih funkcija koje je obnašao najistaknutije su funkcije pomoćnika direktora za strateški razvoj, direktora Sektora komercijalnih poslova i direktora Održavanja. Ljubić je, kako tvrde, vrsni poznavatelj tvorničke problematike, ali i kadrovskog stanja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close