Revolut Business premašuje 500 milijuna dolara godišnjeg prihoda

Autor: Tanja Ivančić , 08. rujan 2024. u 07:30

Britanska fintech tvrtka predstavila novi alat za pojednostavljenje plaćanja poduzećima.

Revolut, globalna fintech tvrtka s više od 45 milijuna korisnika diljem svijeta, izvijestila je da Revolut Business, aplikacija i račun koji pruža bankarske usluge za poduzeća, dostigao cilj od 500 milijuna dolara godišnjeg globalnog prihoda. Pri tom su istaknuli kako su dodali Singapur, kao 40. zemlju, na svoju mapu Revolut Business korisnika. Ujedno tvrde da se platforma neprestano širi, s više od 20.000 novih poduzeća svaki mjesec i stotinama tisuća poduzeća koja su već aktivna.

Kada se radi o Hrvatskoj, Revolut ima više od 400.000 korisnika, s tim da sve više tvrtki koristi Revolut Business. Kako tvrde iz tvrtke, “opslužuju nekoliko tisuća aktivnih poduzeća u Hrvatskoj mjesečno, što je rast od 80 posto na godišnjoj razini”. Revolut Business obrađuje više od 52 milijuna dolara transakcija svaki mjesec, što je 99 posto više u odnosu na 2023.

Novi biznis alati

Uz izvješće o postignutom cilju u segmentu poduzeća, Revolut je predstavio i novi alat, odnosno Revolut BillPay. Kako navode, “proizvod je osmišljen za daljnje pojednostavljenje poslovanja korporativnog bankarstva. Integriran s glavnim računovodstvenim softverima, uključujući QuickBooks, Xero i FreeAgent, Revolut BillPay dizajniran je za uštedu vremena pri upravljanju i plaćanju računa dobavljačima u više od 150 odredišta uz samo nekoliko klikova. Tvrtke tako mogu dobiti potpuni nadzor nad svojim transakcijama”.

Usto, naglašavaju kako je “ove godine Revolut Business predstavio lokalne IBAN-ove na brojnim europskim tržištima”. Uveli su transfere na kartice u 78 zemalja i više 50 podržanih lokalnih valuta.

Podsjetimo, Revolut je konačno u srpnju, nakon tri godine pregovora, ishodio britansku bankarsku licenciju, a prethodno je osigurao i onu meksičku. Potom je sredinom kolovoza učvrstio svoj status najvrednijeg startupa u Europi, jer je ostvario valuaciju od 45 milijardi dolara putem sekundarne prodaje dionica.

Time je Revolut nadmašio europske konkurente kao što su Checkout.com i Klarna no još uvijek, prema pisanju Financial Timesa, zaostaje za američkim rivalima poput Stripea i Nubanka.

Pripremaju IPO

U 2023., Revolut je zabilježio prihode od 2,2 milijarde dolara (rast od 95 posto u odnosu na prethodnu godinu) i rekordnu dobit prije oporezivanja od 545 milijuna dolara, spram izvješća tvrtke. Nastavili su rast u prvoj polovici 2024., “ostvarivši godišnji porast prihoda od preko 80 posto te poboljšanje profitabilnosti”, istaknuli su.

Dodaju da je “Revolut najbrže rastuća financijska aplikacija na 19 tržišta i na putu je da do kraja 2024. premaši 50 milijuna korisnika”. Revolut se priprema i za inicijalnu javnu ponudu dionica, koja bi se trebala dogoditi na njujorškoj burzi.

Komentirajte prvi

New Report

Close