Prodaja u H&M-u poskočila u lipnju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. srpanj 2013. u 12:13
Velik rast prodaje u Hrvatskoj/PIXSELL

Švedski lanac trgovina odjećom Hennes & Mauritz izvijestio je danas o snažnom skoku prodaje u lipnju, najvećem u devet mjeseci.

 Švedski lanac trgovina odjećom Hennes & Mauritz izvijestio je danas o snažnom skoku prodaje u lipnju, najvećem u devet mjeseci.

Prodaja u trgovinama otvorenim godinu dana i dulje porasla je tri posto u odnosu na isto razdoblje lani iskazano u lokalnim valutama, što je njezin najveći rast od prošlogodišnjeg rujna.

Ukupna je prodaja poskočila 13 posto, izvijestio je danas drugi po veličini lanac trgovina odjećom u svijetu.

H&M je već izvijestio da mu je prodaja u prvih 17 dana prošlog mjeseca mjeseca poskočila 14 posto.

Izvršni direktor švedske kompanije KarlJohan Persson izdvojio je tada nečekivano dbru rpodaju novih modnih linija. Upozorio je ipak da je mogući razlog razlog neuobičajeno hladno proljeće koje je odvratilo potrošače od proljetnog šopinga a ne povećana temeljna potražnja.

Proizvođači odjeće teško posluju u recesijom pogođenoj Europi gdje potrošači pažljivo planiraju potrošnju. Stoga su diskontni lanci trgovina odjećom, poput H&M-a, suočeni sa sve žešćom konkurencijom.

U kompaniji nisu komentirali podatke o prodaji za lipanj. Na kraju lipnja H&M je imao 2.926 trgovina, 330 više nego na kraju istog mjeseca prošle godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close