Odluka o gašenju Aluminija stavljena izvan snage

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2013. u 13:33
Press foto

e. U obrazloženju današnje odluke stoji kako se od gašenja pogona odustalo glede izmijenjenih okolnosti u odnosu na vrijeme kada je prvotna odluka donesena.

Članovi Nadzornoga vijeća Aluminija d.d. Mostar danas su jednoglasno odlučili staviti izvan snage Odluku o pokretanju postupka isključenja cjelokupne Aluminijeve proizvodnje koja je, zbog tada bezizlaznoga stanja, donesena na sjednici toga tijela, 6. lipnja ove godine. U obrazloženju današnje odluke stoji kako se od gašenja pogona odustalo glede izmijenjenih okolnosti u odnosu na vrijeme kada je prvotna odluka donesena, priopćeno je iz Aluminija.

Direktor Aluminija d.d. Mostar Ivo Bradvica, kao prvi čovjek Uprave Društva, usmeno je izvijestio vijećnike o ovotjednomu dovršenju šesnaest godina dugoga nastojanja za konačnim registriranjem tvorničke strukture kapitala. Bradvica je pred Nadzorno vijeće iznio podatke o registraciji dionica i dioničara Aluminija u sustavu Registra vrijednosnih papira FBiH, potom ih izvijestivši i o provedbi ugovora kojega je Uprava Aluminija, u mjesecu srpnju, potpisala sa slovenskom tvrtkom GEN-I, a odnosi se na opskrbu mostarske tvornice sa 100 MWh/h električne energije do kraja tekuće godine. Aluminijev je direktor iskoristio svoje izlaganje kako bi članove NV-a upoznao i s obavljenim razgovorima s više poslovnih banaka, kao i s nekim drugim financijskim tvrtkama, a upoznao ih je i s trenutačnom etapom u razgovorima o reprogramu Aluminijeva duga prema JP Elektroprivredi HZ Herceg-Bosne d.d. Mostar.

Nakon usvojenoga Izvješća o poslovanju za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2013. godine, članovi Nadzornoga vijeća Aluminija usvojili su danas i Rebalans Plana poslovanja za cijelu tekuću godinu, kojega je pripremila Uprava Društva. Usvojena je i Odluka o financijskomu zaduživanju Aluminija kod poslovnih banaka te je ustupljena ovlast Upravi za potpisivanje ugovora o podizanju kreditnih sredstava u iznosima koje te banke odnosno poduzeća s kojima Aluminij surađuje odobre.

Prema zahtjevu Uprave, na današnjemu je zasjedanju Nadzornoga vijeća usvojena i Odluka o raspisivanju javnoga natječaja za nabavu osnovnih sirovina i građe za 2014. godinu, a članovi NV-a izviješteni su i o novousvojenoj Organizacijskoj shemi Aluminija odnosno o učincima njezina stupanja na snagu, zaključuje se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close