Ništa od putovanja: Turistički div bankrotirao

Autor: Poslovni.hr , 03. lipanj 2024. u 14:29
FOTO: Pixabay

Deseci tisuća putnika su pogođeni, neizvjesna je sudbina i 11.000 zaposlenih

“FTI Touristik GmbH, matična tvrtka FTI GRUPE trećeg najvećeg turoperatora u Europi, podnijet će zahtjev za otvaranje stečajnog postupka na Okružnom sudu u Münchenu u ponedjeljak, 3. lipnja 2024. To je u ponedjeljak ujutro objavila tvrtka s 11.000 zaposlenih sa sjedištem u Münchenu. Deseci tisuća putnika su pogođeni.

“Očekuje se da putovanja koja još nisu započela neće biti moguća od utorka nadalje. Podrška putnicima pogođenim posljedicama nesolventnosti sada je glavni prioritet za FTI GROUP. Web stranica za podršku već je postavljena na www.fti-group.com/de/insolvenz i na broj telefona +49 (0) 89 / 710 45 14 98 . Postavljena je besplatna telefonska linija za podršku. Trenutno vrijedno radimo kako bismo osigurali da se putovanja koja su već započela mogu dovršiti prema planu. Od utorka, 4. lipnja 2024. mogu se izvesti samo djelomično “, rekli su iz tvrtke.

Rezervacije putovanja više nisu moguće preko prodajnih partnera.

Nedostaje dvoznamenkasti milijunski iznos – novi kapital od investitora dolazi prekasno

Ujutro je izvješće “Handelsblatta” otkrilo da je savezna vlada odbila daljnju pomoć za trećeg najvećeg europskog pružatelja putovanja. FTI grupa je već dobila 600 milijuna eura od savezne vlade tijekom pandemije korone. Budući da je dosad otplaćen samo mali iznos, nelikvidnost će porezne obveznike vjerojatno stajati stotine milijuna eura.

Prema pisanju “Handelsblatta”, u FTI-ju je nastao kratkoročni jaz u dvoznamenkastom milijunskom rasponu. Kako piše list “Bild”, tijekom vikenda je između kompanije i Saveznog ministarstva financija i gospodarstva dogovoreno kratkoročno jamstvo u dvoznamenkastim milijunskim okvirima. Dakle, do sada bezuspješno, prenosi Fenix.

To znači da FTI ima velikih problema s premošćivanjem ljeta. Ulazak novog investitora Certares (SAD) odgođen je zbog neizvršene odluke Saveznog ureda za kartele. Prema pisanju “Bilda”, s upisom u tvrtku trebao bi ući i novi kapital – kojeg trenutno nema.

Komentirajte prvi

New Report

Close