Kompanija Aluflexpack razvila je revolucionarnu inovaciju u području ambalaže

Autor: Poslovni.hr , 04. srpanj 2024. u 12:56
FOTO: Aluflexpack

Kompanija Aluflexpack razvila je revolucionarnu inovaciju u području ambalaže koja će se primarno koristiti u farmaceutskoj industriji, ali svoju primjenu mogla bi naći i u punom širem kontekstu, objavili su iz tvrtke.

4∞ Form je farmaceutsko blister pakiranje koje je u potpunosti izrađeno od lakiranog aluminija, što znači da je idealno za recikliranje, ima impresivna zaštitna svojstva te je sukladno s postojećim i budućim propisima i zakonodavstvima u farmaciji i pakiranju, poput nedavno donesene EU Direktive o ambalaži i ambalažnom otpadu (Packaging and Packaging Waste Regulation – PPWR).

Proizvod 4∞ Form namijenjen je prvenstveno za farmaceutsku industriju, gdje može zamijeniti dosadašnja OPA/AL/PVC (coldform) i  PVC/PVDC (termoform) rješenja. 

Najveća je razlika u tome što je inovativna ambalaža Aluflexpacka u potpunosti napravljena od lakiranog aluminija. Tu se krije i „tajna“ naziva proizvoda; naime, aluminij je materijal koji se može beskrajno reciklirati bez da izgubi svoja svojstva koja su u ambalažnoj industriji iznimno važna zbog održavanja kvalitete i sigurnosti proizvoda.

Iznimno je lagan, otporan na ekstremne temperature i pruža 100-postotnu zaštitu protiv vlage, svjetla, kisika i drugih plinova, kao i svih bakterija i mikroorganizama. Proizvodi u fleksibilnoj aluminijskoj ambalaži zato imaju značajno dulji vijek na policama.

FOTO: Aluflexpack

Predsjednik uprave Aluflexpacka, Johannes Steurer, ponosan je na novi proizvod:

„Kao tvrtka koja već više od 40 godina razvija proizvode od aluminija, snažno stojimo iza svega što taj materijal može ponuditi, od njegove barijere sve do reciklabilnosti. U stalnom smo kontaktu s našim kupcima i tražimo različite načine na koje možemo upotrijebiti aluminij kako bismo ih podržali u procesu stvaranja najboljeg pakiranja za njihove proizvode. Zbog novih propisa koji oblikuju tržište bili smo motivirani da pokušamo nešto što nitko prije nije učinio: oblikovati lakirani aluminij u novi proizvod za farmaceutsku industriju koji se u potpunosti može reciklirati! Koristeći našu snažnu mrežu dobavljača i suradnika, i što je još važnije, iskustvo i duboko industrijsko znanje našeg odjela za istraživanje i razvoj, došli smo do novog rješenja koje može usmjeriti farmaceutsko tržište u novom, održivijem smjeru.“

Ističe i kako je proizvod u potpunosti moguće prilagoditi svim individualnim potrebama kupaca, od oblika sve do otiska i brendiranja, a može se koristiti u ambalaži različitih farmaceutskih proizvoda, poput antibiotika, upravo zbog posebno snažne barijere, ali i lijekova koji se izdaju bez recepta, kao i brojnih drugih rješenja.

Aluflexpack je kompanija predana održivosti, što potvrđuju brojni certifikati. U svibnju 2024. dobili su zlatnu medalju od EcoVadisa, organizacije koja ocjenjuje učinkovitost održivosti u četiri glavna stupa: okoliš, radna i ljudska prava, održiva nabava i etika. Time se Aluflexpack našao među 1% najboljih tvrtki koje je EcoVadis ocjenjivao u tiskarskoj industriji. Aluflexpack također aktivno razvija cirkularna rješenja koja osiguravaju potpunu usklađenost s predloženom EU Direktivom o ambalaži i ambalažnom otpadu (PPWR) na europskoj razini. Tvrtka se također posvetila inicijativi Science-Based Targets (SBTi) u nastojanju da minimizira utjecaj na okoliš.

O tvrtki Aluflexpack AG 

Aluflexpack proizvodi fleksibilna rješenja za pakiranje za različita krajnja tržišta poput industrije kave i čaja, farmaceutske, konditorske, mliječne i industrije hrane za kućne ljubimce. Sa sjedištem u Reinachu (Aargau), Švicarska, Aluflexpack ima proizvodne pogone u Švicarskoj, Francuskoj, Poljskoj, Tunisu, Turskoj i Hrvatskoj, aod 2024. i u SAD-u. Na dan 31. prosinca 2023. imali su 1.602 zaposlenika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close