Digital Realty poboljšava mogućnosti kolokacije u Europi kupnjom kampusa data centra u Sloughu u Velikoj Britaniji

Autor: Poslovni.hr , 16. srpanj 2024. u 13:01
FOTO: Digital Realty/Ilustracija

Novoakvizirani kampus sadrži dva pojedinačna data centra s kombiniranim kapacitetom od 15 megavata (MW), izvrsnom povezanošću i prostorom za buduća proširenja.

Digital Realty (NYSE: DLR), najveći globalni pružatelj rješenja za data centre, kolokacije i međusobno povezivanje neovisnih o oblaku i operatoru, objavio je kupnju visoko povezanog kolokacijskog podatkovnog centra u poslovnom parku Slough Trading Estate za 200 milijuna dolara. Akvizicija označava ulazak tvrtke na podtržište zapadnog Londona i nadopunjuje postojeće mogućnosti kolokacije u londonskom Cityju i Docklandsu.

Novoakvizirani kampus sadrži dva pojedinačna data centra s kombiniranim kapacitetom od 15 megavata (MW), izvrsnom povezanošću i prostorom za buduća proširenja. Kampus data centra u Sloughu uspostavljeno je središte za zajednicu od više od 150 korisnika, uključujući široku lepezu davatelja usluga povezivanja, tehnoloških tvrtki i tvrtki za financijske usluge, koji koriste više od 2000 unakrsnih veza.

Osim što je integriran u postojeće Digital Realtyjevo rješenje Metro Connect, koje omogućuje besprijekornu povezanost između tvrtkinih šest kampusa smještenih diljem Londona, taj kampus korisnicima sada nudi i prednosti pristupa rješenju ServiceFabric™, Digital Realtyjevoj otvorenoj platformi za međupovezivanje i orkestraciju. Ova poboljšanja će korisnicima omogućiti neusporediv pristup globalnoj, sigurnoj i dinamičnoj mreži za razmjenu podataka, dodatno ih osnažujući da učinkovito upravljaju i skaliraju svoje digitalne operacije.

Séamus Dunne, generalni direktor tvrtke Digital Realty u Ujedinjenom Kraljevstvu (UK) i Irskoj, komentirao je akviziciju: “Ovo širenje u Slough značajan je korak za Digital Realty, jačajući našu predanost podršci digitalnoj transformaciji u UK-u i diljem Europe. Dok Ujedinjeno Kraljevstvo učvršćuje svoju poziciju glavnog europskog tehnološkog središta, ova akvizicija poboljšava našu sposobnost pružanja podrške korisnicima dok rastu i razvijaju se, dodatno utvrđujući našu prisutnost na ovom vitalnom tržištu.”

Ova akvizicija ne samo da jača prisutnost Digital Realtyja na ključnom tržištu, već također podržava ciljeve održivosti tvrtke. U skladu s predanošću Digital Realtyja održivosti, kampus data centra u Sloughu u potpunosti će se napajati obnovljivom energijom, usklađujući se s praksom tvrtke da nabavlja 100% energije koja se koristi u njezinom europskom portfelju iz obnovljivih izvora i njezinim ciljem postizanja ugljične neutralnosti za svoj europski portfelj do 2030.

Ova strateška akvizicija dio je stalne predanosti Digital Realtyja poboljšanju njegove globalne platforme za data centre, PlatformDIGITAL®.

Komentirajte prvi

New Report

Close