Aluminij želi Nijemce za strateške partnere

Autor: Poslovni dnevnik , 06. srpanj 2016. u 21:59
Aluminij traži partnera za razvojne projekte/Ivana Ivanović/PIXSELL

Čelnici mostarske tvornice aluminija posjetili su Frankfurt gdje su njemačkim poduzetnicima predstavili mogućnosti ulaganja u proizvodnju i nove pogone.

Članovi Uprave tvrtke Aluminij iz Mostar, v.d. direktorice Ružica Udovičić i v.d. izvršnoga direktora Marinko Ostojić Sušac, bili su u delegaciji Bosne i Hercegovine u službenom posjetu članova Predsjedništva BiH Njemačkoj.  

U sklopu dvodnevnog programa, čelnici mostarskoga Aluminija posjetili su u Frankurtu manifestaciju Dan privrednika BiH, na kojoj su se međusobno predstavile bosanskohercegovačke i njemačke tvrtke, zainteresirane za izlazak na njemačko odnosno na BiH tržište. Aluminij je predstavljen prezentacijom na kojoj kojoj su iznesene detaljne mogućnosti za uspostavu novih oblika suradnje s njemačkim poduzetnicima.

"Ovo je svakako bilo i čast i izazov, a sada mogu reći da smo uspješno odgovorili postavljenoj zadaći. Naglasak naših prijedloga o njemačkim ulaganjima podijeljen je na kratkoročne i na dugoročne ciljeve, a kod oboje je ključno pronaći partnera i krenuti u realizaciju. Riječ je o projektima ulaganja u povratak naše proizvodnje u puni kapacitet, ali i o strateškim planovima izgradnje naše energane, potom izgradnje metaloprerađivačkih pogona i pogona nove elektrolize unutar našega tvorničkog kruga", rekla je direktorica Aluminija Ružica Udovičić, zadovoljna reakcijama njemačkih partnera. Susretu poduzetnika bili su nazočni i član frankfurtske vlade Uwe Becker, kao i glavni tajnik CDU-a Hessen Manfreda Pentza. 

Komentirajte prvi

New Report

Close