Alex Henriksen novi generalni direktor tvrtke Tetra Pak za Istočnu Europu

Autor: Poslovni.hr , 15. srpanj 2024. u 14:13
Alex Henriksen

Tetra Pak je imenovao Alexa Henriksena novim generalnim direktorom tvrtke za Istočnu Europu, koji će obnašati tu funkciju od 1. kolovoza. Na toj poziciji Henriksen je slijedio  Lyndsey Loyden-Edwards koja će uskoro prijeći na novu poziciju.

Na svojoj novoj funkciji, Alex Henriksen bit će odgovoran za poslovanje tvrtke Tetra Pak u 16 zemalja, uključujući sedam prodajnih ureda.

Alex Henriksen se pridružio tvrtki Tetra Pak 1998. godine i obnašao je nekoliko europskih i globalnih menadžerskih pozicija prije nego što je 2020. godine preuzeo svoju trenutnu funkciju generalnog direktora za Sjevernu Europu.

Tijekom posljednje četiri godine, Henriksen je vodio poslovne operacije tvrtke na složenom tržištu, koje se sastoji od 13 zemalja diljem Skandinavije, Baltika te UK i Irske. Alex Henriksen kombinira veliku stručnost u upravljanju ključnim klijentima, iskustvo u tehničkoj službi i snažan fokus na poboljšanje profita kupaca kroz uspješna partnerstva.

Alex Henriksen je izjavio: “Jako se veselim suradnji s timom za istočnu Europu na daljnjem razvoju poslovanja naših kupaca u regiji. U isto vrijeme, želio bih zahvaliti Lyndsey Loyden-Edwards na njezinom iznimnom doprinosu u jačanju pozicije tvrtke Tetra Pak na istočnoeuropskom tržištu tijekom proteklih godina.”


Lyndsey Loyden-Edwards je izjavila: “Bila mi je čast voditi ovaj sjajan tim više od 3,5 godine na rastućem i dinamičnom istočnoeuropskom tržištu te razvijati mogućnosti rasta za naše kupce. Uvjerena sam da će Alex Henriksen svojom dubokom operativnom i inženjerskom stručnošću dodatno ojačati poziciju Tetra Paka i naših kupaca u regiji.”

Komentirajte prvi

New Report

Close