Završila 14. WinDays konferencija

Autor: Objava za medije , 10. travanj 2014. u 16:06
Press foto

WinDay14 konferencija ostavila je za sobom zadovoljne sudionike, spremne za nove, uspješne, tehnološki napredne projekte.

Najutjecajnija poslovno-tehnološka konferencija WinDays14 uspješno je privedena kraju. Tijekom četiri dana ispunjenih inspirativnim predavanjima, sudionici su dobili kompletan uvid u znanje za pokretanje novih projekata. Uz predavanja, na konferenciji su bili prikazani i primjeri uspješnih rješenja te načini poslovanja o kojima su raspravljali vrhunski stručnjaci na okruglim stolovima. 

Upravo je poslovni dio konferencije, završio Okruglim stolom na temu „Kako postati High Tech – društvo“  kojem su prisustvovali direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković, ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić, Siemon Smid, jedan od vodećih stručnjaka za transfer tehnologije zaposlen na tehnološkom sveučilištu u Tallinu, i dr.sc. Tome Antičić, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković, uz moderatora, poznatog novinara Aleksandra Stankovića. 

O tome može li Hrvatska postati hi-tech društvo ministar Mrsić rekao je sljedeće: „Ja sam nepopravljivi optimist. Imamo potencijala, želje i mogućnosti, ali imamo problem ostvariti uspjeh. Taj skok može se ostvariti u vidu nacionalnog konsenzusa; u kojem pravcu želimo ići, koje tehnologije želimo razvijati.“ Nadalje, direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković rekao je: „Microsoft pokušava pokrenuti nove trendove, zato smo pokrenuli u svijetu 100 MIC-eva i 3 u Hrvatskoj, u Varaždinu, Splitu i Osijeku. Ako se ne dogodi reorganizacija obrazovanja, Hrvatska sigurno neće dobro izgledati u budućnosti.“ Ravnatelj Instituta Ruđer Bošković Tome Antičić izjavio je: „Na nekom se višem niovu moraju postaviti jasne strateške odrednice. To je jedina šansa za Hrvatsku da se izvuče. Samo moramo odrediti polja kojima ćemo se posvetiti.“ Zaključak ovog izvrsno popraćenog Okruglog stola je kako se moramo aktivirati, bilo u potrazi za poslom ili u nadogradnji obrazovanja kako bismo postali visoko-tehnološko društvo te ostvarili konkurentnost kojoj težimo.

WinDays14 konferencija ponudila je presjek svih koraka potrebnih za pokretanje startupa, od iskoristive ideje, preko realizacije implementacijom najmodernijih tehnoloških rješenja, do prihvaćanja istoga među korisnicima. „Jako sam zadovoljna ovogodišnjom konferencijom jer se i ove godine pokazalo da WinDaysi puno znače sudionicima, da ovdje stječu konkretna znanja, ali i nove poslovne prilike. Zadovoljni smo povratnim informacijama sudionika, kao i bogatim i kvalitetnim sadržajem koji su omogućili brojni predavači-stručnjaci“, rekla je Nina Baras, direktorica WinDays14 konferencije.

Zadovoljstvo održanom konferencijom ne kriju ni sudionici, a ni organizatori konferencije. Direktor sadržaja konferencije Tomislav Tipurić izjavio je: „Drago mi je što su WinDaysi i ove godine odlično prihvaćeni uz veliki broj posjetitelja i što sam imao priliku biti dio organizacijskog tima. Uspjeli smo ugostiti vrhunske stručnjake, održati sva predavanja, približiti poslovni svijet IT-evcima, kumovati novim poslovnim projektima, inspirirati sudionike i time smo uspjeli ostvariti sve postavljene ciljeve.“

Konferencija je obuhvatila više različitih sfera. Svake godine ima humanitarni karakter, a ove godine prikupljala su se sredstva za djecu s Downovim sindromom. Svi sudionici WinDaysa mogli su sudjelovati u toj dobrotvornoj akciji, a nakon toga se i zabaviti na tematski određenim zabavama s poznatima izvođačima.

Komentirajte prvi

New Report

Close