VIDEO: Elon Musk bombastično predstavio svoje robotaksije Cybercab

Autor: Poslovni.hr , 11. listopad 2024. u 10:07
Foto: YouTube / Tesla

Musk je predstavio Cybercab, vozilo bez upravljača koje je posebno dizajnirano za prijevoz putnika bez prisutnosti vozača, a za koje je rekao da bi trebalo biti u proizvodnji do 2026. godine

Izvršni direktor Tesle, Elon Musk, predstavio je u četvrtak u Kaliforniji robotaksi te svoju viziju “zabavne, uzbudljive budućnosti.”

Prije pet godina, Musk je predvidio da će njegova flota robotaksija biti spremna za godinu dana. Tijekom svoje prezentacije u četvrtak navečer, i sam je priznao: “Imam tendenciju da budem pomalo optimističan s vremenskim okvirima.” Predstavljanje proizvoda, koje je milijunima gledatelja prenosio uživo na platformi X, započeo je s 53 minute zakašnjenja. To, kako se čini, nije smetalo publici koja je uživo čekala priliku da se provoza u 50 samovozećih vozila koja su kružila oko studija.

Musk je predstavio Cybercab, vozilo bez upravljača koje je posebno dizajnirano za prijevoz putnika bez prisutnosti vozača, a za koje je rekao da bi trebalo biti u proizvodnji do 2026. godine. “Bit će to kao da sjedite u udobnom malom salonu”, rekao je. “Da, bit će sjajno.” Za razliku od drugih električnih vozila, kazao je kako robotaksi neće imati utikač, već će se puniti vožnjom preko ploče za punjenje. Pokazao je i veće vozilo Robovan za koje je rekao da može prevoziti do 20 putnika ili predmete. Pritom nije naveo vremenski rok za uvođenje tog vozila, navodi CNN.

Komentirajte prvi

New Report

Close