Varaždinski FOI priprema projekt vrijedan 6 milijuna eura

Autor: Mladen Miletić , 26. rujan 2024. u 07:15
Projekt s fokusom na pametnu industriju i potporu poduzetničkih inicijativa vodi Nina Begičević Ređep/PD

Cilj je pokrenuti poduzetničke inicijative te primjenu pametnih tehnologija, a bit će smješten u centru Varaždina.

U izgradnju uskoro kreće regionalni centar za predinkubaciju u pametnoj industriji, infrastrukturni i razvojni projekt Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta organizacije i informatike ukupne vrijednosti 6,1 milijuna eura.

Cilj je pokrenuti poduzetničke inicijative te primjenu pametnih tehnologija, a bit će smješten u centru Varaždina. Centar je zamišljen kao ključna platformu za poticanje i potporu poduzetničkim inicijativama u ranoj fazi realizacije – predinkubaciji.

Za taj ambiciozan projekt usmjeren na stvaranje inovativnog i pametnog gospodarstva u regiji FOI je osigurao sredstva iz ITU mehanizma (Integrirana teritorijalna ulaganja) u suradnji s Gradom Varaždinom, a strateški partner je švicarski inovacijski tehnološki park Switzerland Innovation Park Biel – Swiss Smart Factory.

Projekt vodi redovita profesorica s FOI-ja Nina Begičević Ređep koja ističe da je Centar namijenjen studentima i svim zainteresiranim građanima s ciljem podizanja poduzetničkih i tehnoloških znanja i vještina, ali i samopouzdanja da pokrenu poduzetničku priču.

“S njima će u Centru na razvoju ideje raditi odabrani stručnjaci koji čine naš think-tank, a ciljana skupina bit će i MSP-ovi koji će moći koristiti istraživačke usluge centra, specifične edukacije, ali i Croatian Smart Factory koji će biti uspostavljen u okviru Centra”, naglašava Begičević Ređep.

Komentirajte prvi

New Report

Close