STEM i Art dostignuća kroz interaktivne radionice, eksperimente i pokazne vježbe

Autor: Borivoje Dokler , 04. lipanj 2023. u 22:00
Posjetitelji će moći isprobati krevet od 15.000 čavala veličine 10 centimetara/PD

Na manifestaciji u Novskoj izlagat će škole, fakulteti, udruge i poduzetnici.

U Novskoj će se 15. rujna održati NOVsky Art & Science festival, cjelodnevna manifestacija na kojoj će izlagači iz Hrvatske i inozemstva predstaviti svoja STEM i Art postignuća kroz niz interaktivnih radionica, eksperimenata i pokaznih vježbi.

“Institucije, fakulteti, udruge, škole, ali i poduzetnici iz okolnih gradova se uključuju u festival kao izlagači, sponzori, donatori i posjetitelji zbog čega 2023. godine očekujemo preko 3000 posjetitelja”, poručuju organizatori te ih pozivaju da isprobaju krevet napravljen od 15.000 čavala veličine 10 centimetar zabijenih u drvenu podlogu.

Kako su čavli zabijeni na udaljenosti centimetar jedan od drugoga, omogućavaju posjetiteljima da sigurno, bez ozljeda sjednu i legnu na njega. Upravo tu znanstvenu činjenicu, ali i još puno drugih, zajedno sa svojim izlagačima žele dokazati organizatori ovog jedinstvenog festivala.

Osim kreveta od čavala na NOVsky Art & Science festivalu posjetitelje očekuje i Mobilni planetarij Odiseja, LARP igra, Upps we have 180° rotation, let na metli, VR avanture, gaming corner, Van de Graaffov generator, a u večernjim satima glazbeni i svjetlosni show te mapping.

Festival organizira Udruga mladih Novska uz podršku Grada Novske, Razvojne agencije Grada Novske – NORA, Turističke zajednice Grada Novske, Pučkog otvorenog učilišta Novska, Gaming inkubatora – PISMO, Novokoma, Inkubatora društvenih inovacija, Osnovne škole Novska, Gradske knjižnice i čitaonice Ante Jagar, Radio postaje Novska i Odreda izviđača zelena patrola Rajić.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner

New Report

Close