Smart Industry
Automatizacija proizvodnje

Roboti mogu smanjiti troškove rada za čak 95%

Zašto automatizacija proizvodnje nije prijetnja zaposlenicima i njihovoj sigurnosti radnih mjesta te što je holistički pristup automatizaciji, otkriva Dino Skansi, direktor u tvrtki Mastroy.

PD VL native tim
01. listopad 2024. u 22:00
Foto: Shutterstock

Čak 90% radnika smatra da automatizacija povećava njihovu produktivnost, dok je njih 85% mišljenja da tehnologija znatno unapređuju suradnju među timovima unutar tvrtke, kao i samo zadovoljstvo radnim mjestom. Automatizacija nije prijetnja zaposlenicima, kako se često može čuti u javnosti, već način da ih se oslobodi zamornih, potencijalno opasnih i repetitivnih poslova.

Nadalje, automatizacija poslovanja povećava produktivnost, budući da strojevi mogu raditi 24/7. Ona omogućuje tvrtkama da budu konkurentnije jer mogu brže, jeftinije i efikasnije proizvoditi proizvode više kvalitete, pa McKinsey tako predviđa kako bi automatizacija mogla povećati rast produktivnosti na globalnoj razini za 0,8-1,4% godišnje. Automatizacija, dakako, i smanjuje mogućnost pogreške, omogućuje bržu analizu podataka i donošenje informiranih odluka u realnom vremenu.

Holistički pristup

Također, kada kupci ne dobiju uslugu kakvu očekuju, njihova lojalnost prema brendu se mijenja. Ako je sve ‘štimalo’ kako treba i bez kašnjenja, 90% kupaca vratit će se i ponovno ostvariti kupnju, pa automatizacija poslovanja, doprinosi odnosu s kupcima i u konačnici ostvarenju većih prihoda.

Da je to tako znaju i u tvrtki Mastroy, koja je agencijski pružatelj strateškog konzaltinga i jedan od najuspješnijih sistem integratora za automatizaciju proizvodnje na domaćem tržištu. Dino Skansi, direktor u tvrtki Mastroy, tako tvrdi da implementacija robotske automatizacije procesa (RPA) može smanjiti troškove rada za čak 95% u određenim proizvodnim zadacima. Također, tvrtke koje su uvele automatizaciju poslovnih procesa bilježe značajne uštede vremena i resursa, što se direktno odražava na povećanje produktivnosti i smanjenje operativnih troškova.

Iako, smatra ovaj stručnjak iz tvrtke Mastroy, svijest o važnosti automatizacije proizvodnje u Hrvatskoj raste, jer mnoge tvrtke prepoznaju prednosti automatizacije, posebno u smislu povećanja učinkovitosti, smanjenja troškova i poboljšanja kvalitete proizvoda, još uvijek postoji prostor za poboljšanje. Vidjevši da su promjene na tržištu brze i stalne te da im se mnoge tvrtke teško prilagođavaju, tvrtka Mastroy razvila je holistički pristup proizvodnim procesima.

Tvrtke koje su uvele automatizaciju bilježe značajne uštede vremena i resursa što se odražava na povećanje produktivnosti i smanjenje operativnih troškova.

“Holistički pristup automatizaciji u proizvodnim procesima znači da se ne fokusiramo samo na tehnološke aspekte, već uzimamo u obzir cjelokupno poslovanje i sve njegove komponente. Ovaj pristup obuhvaća strateško planiranje, pa razvijamo dugoročne planove koji uključuju sve aspekte poslovanja, od nabave do distribucije, potom i procesne inovacije, budući da kontinuirano tražimo načine za poboljšanje i optimizaciju proizvodnih procesa kako bi bili što učinkovitiji, a radimo i na poboljšanju komunikacije i suradnje unutar timova kako bi se osigurala uspješna implementacija promjena.

Tu je, dakako, i tehnička podrška i obuka, ali i kvalitetno upravljanje promjenama, budući da pomažemo tvrtkama da se brzo prilagode novim zahtjevima tržišta, uključujući sposobnost brze adaptacije proizvodnih linija za različite proizvode bez gubitka učinkovitosti ili kvalitete. Ovaj pristup omogućuje tvrtkama da budu fleksibilne i konkurentne u dinamičnom tržišnom okruženju”, kaže ovaj stručnjak. Priča o tvrtki Mastroy započela je 1959. osnivanjem zanatske radionice za popravak sustava za ubrizgavanje diesel goriva.

Potom, 1991. izrasta u tvrtku Purić d.o.o. – tvrtku koja se bavi reparacijom diesel injektora, visokotlačnih pumpi i turbo kompresora, popravkom vozila i prodajom dijelova – a značajan obrat u razvoju dogodio se 2018. godine kada se poslovanju tvrtke Purić pridružio odjel Damko – tim profesionalaca specijaliziranih za automatizaciju, digitalizaciju, robotiku i optičke kontrole kvalitete. Lani je odjel Damko prošao proces rebrandinga koji je iznjedrio Mastroy, jedinstven brand posvećen holističkoj automatizaciji proizvodnih poduzeća utemeljenoj na strateškom planiranju razvoja. Proces implementacije obično se sastoji od nekoliko ključnih koraka i može trajati između šest mjeseci i dvije godine.

“Prvi korak je detaljna analiza potreba klijenta kako bi se razumjeli specifični zahtjevi i kapaciteti, potom slijedi plan implementacije koji uključuje sve potrebne resurse, vremenski okvir i ključne faze te razvoj rješenja koja odgovaraju specifičnim potrebama svakog klijenta. Prije konačne implementacije, rješenja se testiraju kako bi se osiguralo da ispunjavaju sve zahtjeve i standarde kvalitete. Također, rješenja se implementiraju u poslovne procese klijenta, uz stalnu tehničku podršku i obuku zaposlenika”, pojašnjava Dino Skansi, napominjući kako je interni otpor često prisutan kad se uvode promjene u bilo koju organizaciju, zbog čega su komunikacija, obuka i podrška jako važne kako bi se osiguralo prihvaćanje novih rješenja.

Nakon implementacije, kontinuirano se prati učinkovitost rješenja i provode se eventualne naknadne potrebne prilagodbe. Svoja rješenja već su implementirali u brojne poznate tvrtke, a njihovi klijenti su i, primerice, Tehnički muzej grada Zagreba, Institut Ruđer Bošković, određene strukovne škole te cijeli niz srednje velikih tvrtki s dobrom perspektivom proizvodnog programa i/ili mogućim velikim izvoznim poslovima.

90

posto kupaca vratit će se i ponovno ostvariti kupnju, ako je sve bilo kako treba, pa automatizacija poslovanja u konačnici doprinosi ostvarenju većih prihoda

Smanjenje ekološkog otiska

Njihova rješenja za automatizaciju proizvodnih procesa dizajnirana su s naglaskom na održivost, što je danas ‘vruća’ globalna tema, pa tako automatizirani sustavi optimiziraju korištenje energije, smanjuje količinu otpada i neispravnih proizvoda, omogućuju bolje upravljanje resursima, smanjujući potrebu za sirovinama i troškove proizvodnje, te povećavaju produktivnost, jer omogućuju kontinuiranu proizvodnju, tj. smanjujući zastoje. Ova rješenja ne samo da pomažu u smanjenju ekološkog otiska, već također donose direktne financijske uštede.

* Sadržaj omogućio Mastroy

New Report

Close