Nextbike sustav javnih bicikala u Špišić Bukovici i Pitomači

Autor: Poslovni.hr , 16. travanj 2019. u 16:18
Foto: Press

Na cikloturističkim odmorištima na području Špišić Bukovice i Pitomače postavljene su stanice za iznajmljivanje klasičnih i električnih bicikala.

Javni su bicikli sve popularniji oblik prijevoza u 19 hrvatskih gradova i općina među kojima su od danas Pitomača i Špišić Bukovica. 

Uzvanicima je najatraktivnija bila jednostavnost korištenja putem besplatne mobilne aplikacije „nextbike“ za brz i jednostavan najam bicikala.  Nakon službenog predstavljanja projekta, uslijedila je probna vožnja javnim biciklima.

Sustav javnih bicikala značajno smanjuje emisiju štetnih plinova, buku, prometne gužve i probleme s parkiranjem.  Bicikliranje pozitivno utječe na psihofizičko zdravlje svih korisnika što može potvrditi svatko tko biciklira.  Lokalno stanivništvo i svi posjetitelji od danas mogu kombinirati međugradski javni prijevoz i javne bicikle i na taj način brže, zdravije i povoljnije putovati. Bicikli se mogu unajmiti na dvije lokacije s terminalima za registraciju, najam i povrat klasičnih i električnih bicikala. 

Način korištenja usluge
Prvo je potrebno napraviti kratku i jednostavnu registraciju na www.nextbike.hr ili putem „nextbike“ mobilne aplikacije. Jednom registrirani korisnik za samo 200 kuna godišnje članarine nextbike bicikle može koristiti u više od 250 gradova u svijetu. Pritom uživa u neograničenom broju besplatnih vožnji u trajanju do 30 minuta te dodatnih 1200 bonus minuta.  Pay As You Go opcija za povremene korisnike omogućuje najmove bicikala u trajanju do 30 minuta za samo 5 kuna!

Komentirajte prvi

New Report

Close