Smart Industry
Beskontaktno plaćanje

mStart revolucija u načinu plaćanja na festivalima

Riječ o sustavu koji se, u pravilu, implementira na velikim događanjima, prvenstveno festivalima, no primjenjiv je i u hotelskom poslovanju.

Josipa Ban
07. listopad 2024. u 07:00
Mate Škugor, stručnjak za eWallet rješenje mStarta/Davorin Višnjić/PIXSELL

Bez keša do novca – i to je moguće zahvaljujući eWallet cashless sustavu koji je razvila tvrtka mStart.

Taj sustav beskontaktnog plaćanja prvi je put implementiran na Ultra Europe festivalu u Splitu prije deset godina, čime je festival dobio status prvog potpuno integriranog cashless festivala u ovom dijelu Europe.

Mate Škugor, stručnjak za eWallet rješenje mStarta objasnio je da je riječ o sustavu koji se, u pravilu, implementira na velikim događanjima, prvenstveno festivalima, no primjenjiv je i u hotelskom poslovanju. “Korištenje eWalleta dovodi do povećanja prihoda, boljeg nadzora nad prodajom te smanjenjem gubitaka koje generira gotovina”.

Škugor je pojasnio i da su prodaja i nadoplata dvije osnovne komponente sustava. “Prodaja, odnosno kupovina u slučaju korisnika, moguća je putem narukvice ili bankovne kartice. Uvijek preporučujemo narukvicu jer je brža. Iskustvo pokazuje da korištenje narukvice rezultira razlikom u prihodima od 20% u odnosu na korištenje bankovne kartice”, napominje Škugor.

Osim povećanja prihoda sustav donosi i druge benefite. To su optimizacija i ubrzanje procesa.

“Cashless sustav mStarta minimalizira ili čak eliminira čekanja što povećava zadovoljstvo gostiju”, ističe Škugor, a kao dodatnu prednost navodi i upravljanje gomilom, dok integracija svih prednosti dovodi do povećanja sigurnosti.

New Report

Close