Jovanović, Mrsić i Maras dolaze na Windayse

Autor: Bernard Ivezić , 07. travanj 2014. u 22:00
Ekipa Windaysa

U Umagu su teme računarstvo u oblaku, big data, mobilnost i društvene mreže.

Ovogodišnji Windays 14, najveća regionalna tehnološka konferencija  koja je u organizaciji tvrtke Microsoft Hrvatska započela u ponedjeljak, postavila je rekord u broju dolaska ministara.

Naime, ove godine posjetit će je tri ministra koji će raspravljati o tome kako Hrvatska može postati visokotehnološka država te kako može poticati razvoj poduzetništva temeljen na tehnologiji.O tome kako Hrvatska može izgraditi visokotehnološko društvo raspravljat će u četvrtak, zadnji dan konferencije ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, voditelj centra za transfer tehnologije Sveučilišta za tehnologiju u Talinu i direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković.Dan ranije ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras govorit će o pretvaranju ideja u poslovni model, odnosno o startup kulturi koja je sve izraženije u Hrvatskoj.Windaysi su prethodne dvije godine također bili u fokusu domaćih političara.

Tako se 2012. godine na Windaysima otvorila rasprava o prvih 100 dana Milanovićeve vlade na kojoj je sudjelovao tadašnji prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, a te godine na konferenciji je gostovao i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović. Lani je pak na Windaysima aktualni ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak progovorio o inovacijskoj i industrijskoj strategiji Hrvatske.Ove godine glavne teme Windaysa su četiri područja gdje IT tvrtke bilježe najveći rast: računarstvo u oblaku, veliki podaci (big data), mobilnost i društvene mreže. Primjere dobre prakse predstavit će: ZG holding, HŽ, Erste, DT, Atlantic i Allianz.

Komentirajte prvi

New Report

Close