Hibridi računala, tableta i mobitela hit u Las Vegasu

Autor: Bernard Ivezić , 14. siječanj 2013. u 21:23
Samsung je na CES-u predstavio zakrivljeni OLED televizor

Na sajmu CES Lenovo uz hibrid telefona i stolnog računala predstavio i svoj prvi mobitel.

Najveći sajam potrošačke elektronike CES, koji se u Las Vegasu održao prošloga tjedna, Promoter Group iskoristila je za predstavljanje dvostruko bržeg USB 3.0 prijenosa koji će podržati cijela industija.

Prijenos po sekundi povećava se s pet na 10 Gbita, što će olakšati prijenos velikih datoteka. Usporedno je Mushkin, smanjujući SSD disk, predstavio USB 3.0 memorijski ključ kapaciteta čak 240 GB ili 15 puta većeg kapaciteta od današnjih USB ključeva modela. SSD tehnologija ulazi i u klasične tvrde diskove, pa je Western Digital predstavio Black SSHD diskove kapaciteta 500 GB i 1TB namijenjene ultrabookovima. Lenovo je iskoristio CES da predstavi hribrid tableta i stolnog računala IdeaCenter Horizon Table PC, koji izgleda kao tablet, ali dolazi sa setom bežičnih uređaja od tipkovnice i miša do joysticka. Slični hibridni modeli, ali koji se isporučuju kao laptopi s odvojivim ekranom – tabletom, glavni su hit sajma.

Očekuje se da će PC napustiti i igrači, jer su Valve i Xi3 predstavili Steambox, novu igraću konzolu koja bi se trebala po performansama natjecati s utimativnim igraćim računalima. Za ljubitelje kućne zabave Asus, LG, Vizio i Sony predstavili su televizore s Google TV-om, dok je Samsung pokazao F8000 prvi pametni LED televizor s četverojezgrenim procesorom i prvi zakrivljeni OLED TV. Full HD došao je i na mobitele, Sony i Huawei, te će krasiti Sony Xperije Z i ZL te Huawei Ascend D2. Samsung je predstavio prvi procesor s osam jezgri za mobilne uređaje Exynos 5 Octu, predvodnika hibrida mobitela i PC-a za koje već postoje operativni sistemi poput Ubuntua za Andorid. A Lenovo, najveći proizvođač računala na svijetu, predstavio je svoj prvi mobitel K900.

Komentirajte prvi

New Report

Close