Digital Realty ubrzava izgradnju najvećeg digitalnog čvorišta jugoistočnog Mediterana na Kreti, Heraklion-1

Autor: Poslovni.hr , 03. srpanj 2024. u 15:53
Foto: iStock

Digital Realty se udružio s vodećim tvrtkama, uključujući Schneider Electric, kako bi osigurao implementaciju vrhunske infrastrukture.

Digital Realty (NYSE: DLR), najveći globalni pružatelj rješenja za data centre, kolokacije i međusobno povezivanje neovisnih o oblaku i operatoru, danas je najavio brz napredak u izgradnji objekta Heraklion-1, vrhunskog data centra smještenog u glavnom gradu Krete, Heraklionu.

Ovaj novi objekt označava pionirski ulazak Digital Realtyja kao velikog investitora u data centre na najjugoistočnijoj točki Europe, povećavajući njegovu prisutnost na Mediteranu. Heraklion-1 jedinstveno pozicionira Digital Realty kao jedinu platformu data centra na otoku Kreti, strateški povezujući Europu s Azijom, Bliskim istokom i istočnom Afrikom putem guste mreže podmorskih kabela. Ovaj strateški potez nadopunjuju ulaganja u kampus Digital Realtyja u Ateni, najpovezaniji data centar u Grčkoj.

Planirano da počne s radom u prvom tromjesečju 2025., Heraklion-1 je već privukao značajno zanimanje tvrtki iz raznih industrija diljem regije. Ovaj snažan odziv naglašava hitnu potrebu za pouzdanim rješenjima za data centre, naglašavajući ključnu ulogu koju će Heraklion-1 imati u ispunjavanju ovih zahtjeva.

Digital Realty se udružio s vodećim tvrtkama, uključujući Schneider Electric, kako bi osigurao implementaciju vrhunske infrastrukture. Ova partnerstva podržavaju integraciju sofisticiranih tehnologija data centara, povećavajući pouzdanost i učinkovitost data centra Heraklion-1.

Štoviše, Digital Realty je potpisao Memorandume o razumijevanju s ključnim igračima u sektorima digitalne infrastrukture i podmorskih kabela, uključujući tvrtku Exa Infrastructure, kako bi osigurao raznovrsnije rute povezivanja između Europe i globalnih odredišta. Ova suradnja ne samo da jača postojeće odnose, već i postavlja teren za daljnje širenje diljem Mediterana. Dodatno, usmjeravanje kroz Grčku smanjit će latenciju, poboljšavajući korisničko iskustvo za različita odredišta u istočnoj Europi.

Alexandros Bechrakis, generalni direktor tvrtke Digital Realty u Grčkoj, rekao je: „Naša vizija transformacije Grčke u digitalno središte uspostavom vrhunskog data centra u jugoistočnom kutu Europe brzo postaje stvarnost. Oduševljeni smo pravodobnim napretkom izgradnje data centra Heraklion-1 i očekujemo stavljanje objekta u pogon početkom 2025. Radujemo se pružanju vrhunskog središta povezivanja koje će podržati rast poslovanja diljem Mediterana i stvoriti veze između Europe, Srednjeg Istoka, Azije i Afrike.”

Digital Realty smatra objekt Heraklion-1 ključnom komponentom svoje šire strategije na Mediteranu. Uz postojeća središta u Marseilleu i Ateni te nadolazeća središta u Barceloni, Rimu i Tel Avivu kao i novi centar u izgradnji Zagrebu, Heraklion-1 jača poziciju Digital Realtyja kao preferirane platforme data centra u regiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close