Korisnik Reddita postavio je pitanje kuharima na koje stvari posjetitelji trebaju obraćati pažnju kako bi izbjegli loše restorane. Korisnici Reddita velikodušno su podijelili svoja mišljenja, a neki od njih predstavili su se kao kuhari, prenosi Dnevnik.hr
Njihove savjete prenosimo u nastavku pa provjerite mogu li pomoći i vama u odabiru kvalitetnih restorana.
- ”Jedan od najvažnijih faktora je miris restorana. Ako osjetite kiseli miris ili miris sredstva za dezinfekciju – izbjegavajte restoran!”
- ”Možda se čini nasumično, ali ako restoran ima akvarij, dobro ga pogledajte. Ako je čist, znači da je i kuhinja čista”
- ”Prljavi toalet znači prljavi pod i prljavu kuhinju”
- ”Velika ponuda znači da je hrana ili smrznuta, unaprijed kuhana ili podgrijana. U svakom slučaju – nije svježa”
- ”Tepih je loš znak. Smanjuje buku i nije sklizak, ali to je jedna od najodvratnijih stvari koju sam vidio u restoranu. Usisavanjem se može postići samo minimum higijene”
- ”Kruh je bitan. Mora biti kvalitetan. Ako ne mogu napraviti kvalitetan kruh, ne mogu ni ostalu hranu. Niti jedan kuhar s pola mozga ne štedi na kvaliteti kruha”
- ”Ako osjetite snažan miris morske hrane, to znači da nije svježa. Svježi morski plodovi nemaju snažan miris, on se razvije s vremenom”
- ”Ako vidite mnogo ostataka hrane na tuđim tanjurima – bježite!”
- ”Ako čujete preporuku za restoran u kojem je najbolja stvar pogled, hrana će biti loša. Ozbiljno, svaki put kada sam radio ili jeo negdje s ‘veličanstvenim pogledom’, hrana je bila preskupa i loša”
- ”Znate da ste u lošem restoranu ako vas nitko ne pozdravi pri ulasku i izbjegava vas pogledati u oči”
- ”Nemoguće je da bife zadovoljava higijenske standarde, koliko god se vlasnici trudili. Bilo da je riječ o salatama, desertima, toplim jelima, predjelima ili bilo kojoj drugoj vrsti hrane u velikim posudama kojoj ima pristup velik broj ljudi”
- ”Generičke slike u meniju znak su lošeg restorana, kao i jeftin pribor za jelo”.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu