Tuzla osigurala cjelogodišnje letove Pegasus Airlinesa

Autor: Poslovni dnevnik , 14. srpanj 2024. u 22:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Pegasus Airlines trenutno planira letjeti jednom tjedno tijekom cijele godine za Tuzlu, svake subote.

Pegasus Airlines će 24. kolovoza započeti s novom redovnom linijom između zračne luke Istanbul Sabiha Gokcen i Tuzle.

To će postati prvi uspostavljeni prijevoznik koji će pokrenuti operacije prema zračnoj luci otkako je Ryanair zadržao svoje kratkotrajne letove za Tuzlu između studenog 2022. i lipnja 2023.

Pegasus Airlines trenutno planira letjeti jednom tjedno tijekom cijele godine za Tuzlu, svake subote, piše Ex-Yu Aviation News. Karte za novu rutu trenutno su dostupne za kupnju putem mobilne aplikacije prijevoznika, iako prodaja putem internetske stranice tek treba započeti.

Tuzlanska zračna luka ima problema otkako je njen jedini redovni prijevoznik, Wizz Air, zatvorio svoju bazu u gradu u rujnu prošle godine, navodeći kao razlog izazovno makroekonomsko okruženje, zajedno s kompliciranim vremenskim uvjetima, poput čestih magli. Zbog toga je ukinuo 13 od 16 linija iz Tuzle.

Od tada su lokalne vlasti raspisale javne pozive u pokušaju da osiguraju dolazak novih zrakoplovnih prijevoznika u zamjenu za subvencije. Sklopljen je kratkotrajni sporazum s grčkim prijevoznikom Lumiwingsom o stacioniranju zrakoplova u gradu i pokretanju šest novih linija u zamjenu za 1,5 milijuna eura subvencija tijekom zimske sezone 2023./24.

Međutim, samo mjesec i pol dana nakon uvođenja letova, letovi su otkazani, a zrakoplovna kompanija se povukla iz aranžmana, navodeći kao razlog slabu opterećenost i svađu sa zračnom lukom oko financiranja.

Zračna luka Tuzla opslužila je 90.942 putnika tijekom prve polovine godine, što predstavlja pad od 67,1 posto u odnosu na isto razdoblje 2023. Prošlog mjeseca, Vlada Tuzlanskog kantona je rekla da će pružiti financijsku pomoć u iznosu od 1,3 milijuna eura zrakoplovnim kompanijama koje počnu usluge gradu.

Komentirajte prvi

New Report

Close