Turska kompanija dio svoje proizvodnje seli u BiH

Autor: Poslovni.hr , 15. kolovoz 2024. u 22:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Tvrtka se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija za poslovne objekte, kontejnere i montažne kuće.

Turska kompanija Şahi Çelik odlučila je dio svoje proizvodnje preseliti u Bosnu i Hercegovinu, točnije u Gradačac.

Tvrtka se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija za poslovne objekte, kontejnere i montažne kuće, a u planu je pokretanje proizvodnje istih u Bosni i Hercegovini, prenosi Biznisinfo.ba.

Predstavnici ove kompanije više su puta boravili u Bosni i Hercegovini s ciljem sagledavanja investicijskih potencijala u organizaciji Willdich Business Centera.

Nakon analize tržišta, tvrtka je odlučila ovdje osnovati tvrtku i dio proizvodnje prebaciti u Bosnu i Hercegovinu.

“Kompanija je već nekoliko puta bila u poslovnom posjetu našoj zemlji i uvjerili su se u investicijski potencijal koji mi kao država pružamo. Odlučili su osnovati firmu u Gradačcu, gdje će za nekoliko mjeseci biti pokrenuta i sama proizvodnja.

Gradačac važi za jedan od privrednih gradova u Bosni i Hercegovini, te se ovom prilikom zahvaljujem predstavnicima Udruženja privrednika Gradačac čija je podrška u ovom procesu bila od velikog značaja”, kaže dr. Samir Vildić, direktor “Willdić”.

Povoljan geografski položaj, dostupnost prirodnih resursa i ljepote, dugogodišnja tradicija industrijske proizvodnje, veliki broj raspoloživih industrijskih zona, atraktivne lokacije i proizvodni pogoni, povoljna zakonska regulativa za strane ulagače, niski porezi, obrazovana i kvalificirana radna snaga, valuta vezana uz eura, potpisani regionalni i bilateralni trgovinski sporazumi, perspektiva ulaska u Europsku uniju – samo su neki od razloga za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close