Trumpov zet predstavio svoj mega projekt u susjednoj državi

Autor: Poslovni.hr , 21. lipanj 2024. u 13:05
Ilustracija: X/Jared Kushner

Jared Kushner, zet nekadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, u Beogradu je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću predstavio projekt za kompleks koji bi se trebao graditi na mjestu Generalštaba.

“Inspirativna razmjena ideja sa Jaredom Kushnerom, kojem sam sa ponosom pokazao naš glavni grad i izložio neke od planova za njegov još brži rast. Predstavio sam mu viziju Beograda kao svjetske metropole, čiji je kosmopolitski duh oduvijek privlačio ljude iz svih krajeva svijeta, a Kushner je meni predstavio projekt za veleljepni hotel u Beogradu koji će doprinijeti da naš grad postane centar ovog dijela svijeta, koji će se na globalnoj mapi pozicionirati kao nezaobilazna destinacija i poželjno sjedište za najveće korporacije, univerzitete i međunarodne institucije, ali i nadahnuće za umjetnike, naučnike i nadasve mlade ljude iz svih krajeva svijeta. Takav Beograd želimo da ostavimo našim budućim generacijama” , navedeno je na profilu predsjednika Aleksandra Vučića.

Kushner je u ožijku objavio skicu za projekt luksuznog kompleksa koji je planiran na mjestu zgrade Generalštaba u Beogradu.

U svibnju su Ugovor o revitalizaciji kompleksa bivšeg Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu (SSNO) potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić i kompanija Affinity Global Development.

Komentirajte prvi

New Report

Close