Dodijelili više od 3000 seoskih kuća mladim obiteljima

Autor: Miroslav Kuskunović , 05. srpanj 2024. u 07:06
Foto: SHUTTERSTOCK

Ukupan broj do sada dodijeljenih kuća koje je država Srbija dodijelila mladim obiteljima koje se vraćaju na selo došao je do 3015.

Ukupan broj do sada dodijeljenih kuća koje je država Srbija dodijelila mladim obiteljima koje se vraćaju na selo došao je do 3015, a na taj je način krov nad glavom steklo više od 12 tisuća ljudi. Kuća se nalazi u selu Simićevo.

“Veliki dan za građane Srbije i potpuni trijumf mladih, hrabrih ljudi. Svi oni u prosjeku imaju manje od 30 godina. Posebno ističem da čak trećina, a prednjače visokoobrazovani, napušta gradske sredine i pronalazi svoj dom u selima Srbije.

Zajednička kućanstva, visoke zakupnine i nedostižni novi stanovi su, između ostalog, nešto što ih motivira da se u sve većem broju prijavljuju i sudjeluju u realizaciji ovog programa, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Ako smo u Srbiji oko nečega svi suglasni, bez obzira na nacionalnu, vjersku i političku opredijeljenost, onda je to ovaj program. Živjet će onoliko dugo koliko mladi ljudi budu pokazivali interes, a podaci govore da je on sve veći. I naravno ništa bez novca, a novca će biti onoliko koliko bude zahtjeva tih mladih ljudi, poručio je Krkobabić.

Nakon jučerašnje sjednice Komisije za dodjelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u Palati Srbija 3000 kuća od početka ovog programa Ministarstva za brigu o selu, pripala je samohranoj majci sa troje djece, koja se seli u Simićevo kod Žabara.

Nakon desetljeća podstanarskog života, ova obitelj je dobila svoj krov nad glavom, a njena prijava za ovu nekretninu od 74 kvadrata.

“Danas smo dodijelili 110 kuća u čak 50 lokalnih samouprava širom Srbije, gdje će živjeti 150 odraslih i 78 djece. Time je samo od početka ove godine dodijeljeno 365 kuća”, izjavio je zamjenik predsjednika Komisije, agroekonomist Milan Prostran. 

Komentirajte prvi

New Report

Close