Sarajevo ove godine obara turističke rekorde

Autor: Poslovni dnevnik , 13. kolovoz 2024. u 12:48
Foto: Unsplash

Statistika Turističke zajednice Kantona Sarajevo bilježi povećanje broja dolazaka i noćenja tijekom prvih sedam mjeseci 2024.

Na području Kantona Sarajevo u srpnju 2024. godine zabilježeno je blizu 106.000 gostiju i gotovo 234.000 noćenja, što je za 23 posto više dolazaka i 13 posto više noćenja u odnosu na srpanj 2023. godine.

U srpnju ove godine najviše dolazaka stranih turista bilo je iz Saudijske Arabije, Turske, Hrvatske, Srbije, Kine, Njemačke, SAD-a, Slovenije, UAE i Kuvajta.

Statistika Turističke zajednice Kantona Sarajevo bilježi povećanje broja dolazaka i noćenja tijekom prvih sedam mjeseci 2024. godine, odnosno povećanje broja gostiju za 29 posto i povećanje broja noćenja za 26 posto u odnosu na isti period. u 2023.

“Ove godine očekujemo da ćemo oboriti sve dosadašnje rekorde u dolascima i noćenjima turista u Kantonu Sarajevo.

Tijekom ove godine, a posebno u ljetnom periodu, Sarajevo je izuzetno posjećeno i predstavlja vrlo zanimljivu turističku destinaciju, a vjerujemo da će vrlo brzo imat ćemo novu statističku evidenciju posjeta i noćenja, posebno na dane Sarajevo Film Festivala”, rekao je Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo. 

Komentirajte prvi

New Report

Close