Sanski Most osniva novu poslovnu zonu na 54 hektara

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2022. u 21:59
Foto: PD

Na ovome prostoru već radi nekoliko tvrtki.

Općinsko vijeće Sanskog Mosta donijelo je odluku o osnivanju nove poslovne zone u naselju Zdena, na mjestu gdje se nekad nalazila Drvna industrija Sana, koja je u međuvremenu otišla u stečaj.

Odlukom je utvrđeno da će poslovna zona obuhvatiti 54 hektara, od čega se jedan dio zemljišta nalazi u privatnom, a drugi u općinskom vlasništvu.

“Općina Sanski Most ovom se odlukom obvezala da će u roku od godinu dana izraditi i usvojiti plan upravljanja ovom poslovnom zonom, koja je namijenjena izgradnji industrijskih pogona, skladišnih prostora, proizvodno-poslovnih objekata te pratećih sadržaja”, izjavio je Faris Hasanbegović, općinski načelnik.

On je dodao kako se nova poslovna zona osniva zbog popunjenosti kapaciteta sadašnje poslovne zone Šejkovača, te potrebe da se odgovori novim investicijama, pišu Nezavisne novine.

“Na ovome prostoru već radi nekoliko tvrtki, ali razina izgrađenosti potrebne infrastrukture ne odgovara trenutačnim potrebama postojećih i potencijalnih investitora. Budući da je zona većim dijelom planirana na mjestu gdje se nalazila bivša drvna industrija, dio infrastrukture već postoji, ali je zbog neodržavanja i starosti u devastiranom stanju”, objasnio je Hasanbegović.

Prema njegovim riječima, javila se potreba za planskim i sistemskim pristupom kada je riječ o izgradnji i popravkama infrastrukturnih objekata, a na ovaj način ispunit će se i zakonski preduvjeti na temelju kojih će se omogućiti apliciranje i dodjela sredstava s viših razina vlasti kako bi se unaprijedilo poslovno okružje.

“Postojeću infrastrukturu nužno je obnoviti i uskladiti s potrebama tvrtki kako bi se omogućile nove investicije. Općina Sanski Most planira i uređenje pristupne ceste kojim se ova poslovna zona povezuje s cestom koji nas povezuje s Bosanskom Krupom”, rekao je načelnik Općine Sanski Most.

Komentirajte prvi

New Report

Close