Sajam poslova: tržište rada u BiH vapi i za bankarima

Autor: Poslovni dnevnik , 17. listopad 2024. u 22:00
Radnika nedostaje u svim sektorima/Pixabay

Radnika nedostaje u svim sektorima.

Na domaćem tržištu rada poslodavci sve teže pronalaze trgovce, ugostitelje, turizmologe, ali i radnike u proizvodnji i IT sektoru, a ove godine povećana je potražnja i za kadrovima u bankarstvu.

Evidentno je, a to potvrđuje i novi regionalni sajam poslova, da radnika nedostaje u svim sektorima. Marketing menadžer portala “MojPosao.ba” Amila Jažić istakla je za Glas Srpske da su prijave za Regionalni sajam poslova počele u ožujku.

“Poslodavci najviše traže radnu snagu u djelatnostima prodaje, ugostiteljstva, turizma, proizvodnje i informatike. Osim ovih sektora, u BiH postoji dodatna potražnja za bankarskim radnicima – kazao je Jažić.

Dodala je kako ove godine očekuju sličan broj poslodavaca i oglasa kao i lani. “Vjerujemo da će interes posjetitelja biti velik.

Neke od kompanija koje će biti prisutne na sajmu u BiH su “DM”, zatim “Klinikum Landkreis Tuttlingen gGmbH”, “Konzum”, “Burger King”, “Inditex”, Intesa Sanpaolo Banka, “Lidl”, ProCredit Bank, “Petrol grupa”, “PepsiCo”, “Molum Hotel and Residences”, “Knauf Insulation”, JYSK i drugi – naglasila je Jažić.

Komentirajte prvi

New Report

Close