Potpisan novi kolektivni ugovor u Sarajevskom kiseljaku

Autor: Poslovni dnevnik , 05. lipanj 2024. u 22:00
Ukupna vrijednost ugovorenih dodatnih prava radnika za 2024. godinu iznosi 1,3 milijuna KM/Pixabay

Ukupna vrijednost dodatnih prava radnika za ovu godinu iznosi 1,3 milijuna KM.

Stipe Bevanda, direktor Sarajevskog kiseljaka, potpisao je novi kolektivni ugovor s Mehmedom Avdagićem, predsjednikom Sindikata PPDIVUT-a BiH, prenosi Fena.

Novi kolektivni ugovor donosi poboljšanja uvjeta rada i materijalnih prava zaposlenika, a ukupna vrijednost dodatnih prava radnika za ovu godinu iznosi 1,3 milijuna KM.

Promjene uključuju povećanje osnovnih plaća, prelazak na transparentniji obračun plaća, povećanje regresa, te izjednačavanje regresa sa 70 posto prosječne plaće u BiH.

“Ovo predstavlja važan korak za našu tvrtku i zaposlenike te je pokazatelj naše usmjerenosti na osiguranje boljih uvjeta rada. Njime smo ne samo poboljšali materijalne uvjete za zaposlenike, već i postavili temelje za prosperitet i zadovoljstvo svih članova tima”, rekao je Bevanda.

Sarajevski kiseljak, koji posluje u sustavu Fortenova grupe, proizvođač je prirodne mineralne vode i široke palete bezalkoholnih pića, koji osim ulaganja u svoje zaposlenike, ulaže i u modernizaciju proizvodnih pogona i inovacije u proizvodnji, širenje kapaciteta i podizanje konkurentnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close