Počela gradnja prve privatne bolnice u srednjoj Bosni

Autor: Poslovni dnevnik , 10. lipanj 2024. u 22:00
Foto: Pixabay

Završetak izgradnje i početak rada bolnice planiran je krajem sljedeće godine.

U Travniku je počela izgradnja najsuvremenije privatne bolnice koja će predstavljati značajan iskorak za zdravstveni sektor na ovim prostorima. Ova investicija donosi vrhunsku medicinsku tehnologiju i usluge stanovnicima ovog kantona, ali i BiH i regije.

Kako doznaje Centralna.ba, bolnica će nuditi širok spektar medicinskih usluga, uključujući cjelokupni spektar specijalističkih pregleda, najsofisticiranije dijagnostičke procedure poput magnetne rezonance 3T, prvog PET CT-a u prostorijama SBK-a, te kirurške intervencije s robotske operacijske dvorane.

Osim podizanja razine zdravstvene usluge, nova bolnica otvorit će i značajan broj novih radnih mjesta, kako za medicinsko osoblje tako i za administrativno-tehničke radnike, što će dodatno doprinijeti lokalnom gospodarstvu.

Završetak izgradnje i početak rada bolnice planiran je krajem sljedeće godine. Radove na izgradnji izvodi renomirana travnička građevinska tvrtka Tecta d.o.o., dok arhitektonsko rješenje potpisuje Dom Projekt Travnik. Ne navodi se tko je investitor projekta.

Komentirajte prvi

New Report

Close