Perutnina Ptuj od prehrambene do kulinarske kompanije

Autor: Poslovni.hr , 07. ožujak 2023. u 22:00
MARIO NARANĐA/PIXSELL

Nova tvornica predstavlja ključni korak prema segmentu hotela, restorana i cateringa (HoReCa).

Perutnina Ptuj je od tvrtke Eta Kamnik, specijalizirane za proizvodnju gotovih jela, kupila proizvodni pogon Proconi u Murskoj Soboti. Nova tvornica nazvana je PP Mamita i bit će modernizirana i proširena, za što su iz Proconija ponovno zaposlili 25 ljudi, a taj broj planiraju povećati do kraja godine.

“Ovim preuzimanjem Perutnina Ptuj napravila je prvi korak prema transformaciji iz prehrambene u kulinarsku kompaniju”, priopćili su iz tvrtke nakon što su krajem 2022. službeno preuzeli pogon koji su kupili.

Nova tvornica predstavlja ključni korak prema segmentu hotela, restorana i cateringa (HoReCa).

“PP Mamita osigurat će inovativna rješenja i gotove proizvode namijenjene hotelima i restoranima, s ciljem povećanja njihove kadrovske i troškovne učinkovitosti”, napisali su dodajući da će se razvojem tih inovativnih rješenja i proizvoda baviti španjolski kulinarski stručnjak i chef Eduardo Salvador, koji ima više od 30 godina iskustva rada u restoranima s Michelinovim zvjezdicama.

Tvornica raspolaže s 4000 četvornih metara proizvodnih i skladišnih prostora, četiri linije za pakiranje, visokoučinkovitim sous-vide sustavom, toplinskom pasterizacijom i inovativnim HPP sustavom visokotlačne pasterizacije. Glavna prednost potonjeg je što jelo ima duži rok trajanja te isti okus i strukturu kao da je tek pripremljeno u restoranu, objasnili su.

Osim ponude gotovih jela s produženim rokom trajanja, cilj im je ponuditi i cjelovita rješenja “ključ u ruke” koja bi omogućila učinkovitiju organizaciju profesionalnih kuhinja u hotelima i restoranima, uključujući rješavanje problema s nedostatkom kvalificiranog osoblja, nabavu kvalitetnih sastojaka i logistike. “S velikim ponosom najavljujemo novo razdoblje u razvoju grupe Perutnina Ptuj. Ova investicija predstavlja ključni korak u našoj transformaciji iz prehrambene u kulinarsku tvrtku. Sada nam je glavni cilj što prije preurediti i unaprijediti postojeću tvornicu što je više moguće i pokrenuti proizvodnju, što je planirano za svibanj”, rekao je generalni direktor Perutnine Ptuj Enver Šišić.

Komentirajte prvi

New Report

Close