Općina Ulcinj i njene tvrtke duguju 10 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 25. kolovoz 2021. u 22:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Zbog duga Upravi prihoda i carina za porez i doprinose računi Općine i poduzeća kojima je ona osnivač često su u blokadi.

Općina Ulcinj i tvrtke čiji je ona osnivač duguju crnogorskoj Upravi prihoda i carina (UPC) više od 10 milijuna eura za porez i doprinose zbog čega su im računi gotovo svakog mjeseca u blokadi, potvrđeno je Vijestima iz UPC-a. U toj državnoj upravi tvrde da unatoč upozorenjima ti porezni dužnici nastavljaju s isplatom samo neto plaće.

Općina Ulcinj duguje nešto više od četiri milijuna eura, tvrtka Vodovod i kanalizacija duguje 2,17 milijuna eura, a Komunalne djelatnosti 2,76 milijuna eura. Podaci pokazuju da Centar za kulturu za porez i doprinose duguje 632.000 eura.

RTV Ulcinj duguje 261.000 eura, a dugovi Agencija za izgradnju i razvoj Ulcinja, tvrtke Za uzgoj i zaštitu divljači i Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju Sirena, iznose 233.000 eura, odnosno 307.000 i 66.000 eura.

Nedavno je bio blokiran račun Vodovoda i kanalizacije zbog duga od od 84.040 eura i Komunalnih djelatnosti zbog duga od 86.000 eura.

Iz Uprave poručuju da će nastaviti s primjenom mjera naplate prema Općini i lokalnim tvrtkama čiji je ona osnivač, a koji kasne u plaćanju poreza i doprinosa za obvezno socijalno osiguranje.

”Mjere prisilne naplate značit će i pokretanje stečajnog postupka ako ne uspiju ostale mjera za naplatu poreznog duga”, kažu u Upravi. Račun Općine, zbog duga prema UPC-u od oko 300.000 eura, bio je blokiran u prosincu prošle godine.

Općina je kasnila s plaćanjem Upravi na temelju ugovora o reprogramu duga u ukupnom iznosu od 5,93 milijuna eura. Potpisivanjem Ugovora o reprogramu s Ministarstvom financija Općina je preuzela i porezne obveze javnih poduzeća, a to su – Vodovod i kanalizacija, Komunalne djelatnosti, Centar za kulturu, Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju Sirena, tvrtka Za uzgoj i zaštitu divljači, RTV Ulcinj i Agencija za izgradnju i razvoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close