Od svibnja u Republici Srpskoj online praćenje igara na sreću u realnom vremenu

Autor: Poslovni dnevnik , 14. ožujak 2021. u 22:00
Sustav koji su osmislile tvrtke Prointer i Planet Soft onemogućit će varanje/SHUTTERSTOCK

Povezivanje svih priređivača igara na sreću u novi sustav očekuje se od svibnja ove godine.

Igre na sreću u Republici Srpskoj bit će potpuno legalizirane uspostavom novog online sustava nadzora kojim će se povezati svi aparati, terminali, kladionice, tombole i internet igre.

Sve to omogućava novi informacijski sustav RAS konzorcija kojeg čine kompanije Prointer ITSS i Planet Soft, izvijestila je ATV Banja Luka.

Zahvaljujući inovativnom pristupu nadzoru igara na sreću RAS radi u realnom vremenu, odnosno pruža mogućnost neprekidnog nadgledanja svakog aparata i korisnika igre, čime su onemogućene zloporabe.

“Rješenje je osmislio Prointer u suradnji s kompanijom Planet Soft, te podatke u data centar Ministarstva financija šalje u realnom vremenu i ne ostavlja prostor za namještanja. Sustav omogućava i da svaki igrač u realnom vremenu može provjeriti je li njegova uplata ispravna”, objašnjava Marko Maksimović, projekt menadžer u Prointeru.

Povezivanje svih priređivača igara na sreću u novi sustav očekuje se od svibnja ove godine. Za nadzor igara na sreću Prointer i Planet Soft dobili su ovlaštenje Ministarstva financija nakon javnog natječaja i prethodno donesenog Pravilnika o uvođenju računalnog sustava za nadzor nad priređivanjem igara na sreću.

Glavni razlog njegovog donošenja bila je činjenica da RS u “sivoj zoni” igara na sreću godišnje gubi milijune maraka, što će novi sustav spriječiti.

Komentirajte prvi

New Report

Close