Montenegro Airlines u gubitku 4,9 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 01. prosinac 2020. u 21:59
Zaposlenici crnogorske zrakoplovne kompanije nisu dobili plaće za listopad, nužna je državna pomoć/SHUTTERSTOCK

Prošle godine gubitak MA bio 8,7 milijuna eura.

Gubici crnogorske zrakoplovne kompanije Montenegro Airlines (MA) za devet mjeseci ove godine dosegli su 14,9 milijuna eura, a radnici nisu dobili plaće za listopad, rekao je Vlastimir Ristić, izvršni direktor kompanije.

On je naveo da je u ovoj godini broj radnika smanjen za 44. Upozorava i da kompanija ne može preživjeti bez primjene Zakona o konsolidaciji, kojim je predviđeno 155 milijuna eura državne pomoći kompaniji.

Ristić je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je pandemija koronavirusa imala razoran utjecaj na poslovanje Montenegro Airlinesa.

“U odnosu na prošlu godinu, za prvih devet mjeseci bilježimo pad prometa od 80%. Pokušavamo internim mjerama odgovoriti tom izazovu”, dodao je Ristić. Prema njegovim riječima, prošle godine gubitak MA bio 8,7 milijuna eura. Objasnio je i da zrakoplovi MA sada za sedam dana lete koliko u sezoni za jedan dan.

“S druge strane, imate fiksne troškove, najam zrakoplova, zaposlene”, naveo je Ristić i dodao da pokušavaju biti realni u poslovanju. “Imali smo dosta ljudi koji su imali ugovore na određeno vrijeme. U ovakvim uvjetima te ugovore nije bilo racionalno produžiti”, rekao je Ristić, dodajući da je jedan broj zaposlenika otišao u mirovinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close