Limometal iz Cazina povećao izvoz za čak 94 posto

Autor: Poslovni dnevnik , 03. kolovoz 2021. u 22:00
Web screenshot

Glavna tržišta Limometala su Austrija, Slovenija, Njemačka i Hrvatska.

U prvih šest mjeseci 2021. izvoz Limometala u odnosu na isto razdoblje prošle godine porastao je za 94 posto, javlja BiznisInfo.

“Razlog je da su lani sva EU tržišta bila u lockdownu uslijed pandemije ili se vrlo teško probijalo do tih tržišta, a i mnoge nacionalne ekonomije nisu radile.

S druge strane, početak 2021. donio je otvaranje tržišta EU, a s obzirom na njihove velike potrebe za građevinskim materijalom prepoznali smo šansu i usredotočili se na povećanje izvoza, uz pojačanu marketinšku aktivnost.

To je rezultiralo skokom izvoza za 94%”, kaže Mensur Mulalić, vlasnik Limometala, tvrtke iz Cazina čiji se proizvodi mogu nabaviti diljem Europske unije te zapošljava 27 radnika.

“Najviše prodajemo u Austriji, Sloveniji, Njemačkoj i Hrvatskoj, a dosta kupuju i naši iseljenici koji vjeruju u kvalitetu proizvoda iz BiH. Niti domaće tržište ne zaostaje za izvoznim, štoviše već smo realizirali jedan strateški objekt u Kalesiji.

Trenutačno izvodimo jedan u Bihaću, a u pripremi su još dva, jedan u Dubici, a drugi u Bugojnu. Cijelu regiju možemo zadovoljiti profiliranim limovima i pratećom limarijom.

Još uvijek nas ograničava stalna fluktuacija cijene čelika koja donosi poremećaj potražnje, ali ovu godinu

Komentirajte prvi

New Report

Close