Kupci hotela Igman žele izgraditi žičaru i nove skijaške staze prema Bjelašnici

Autor: Poslovni dnevnik , 09. veljača 2022. u 22:00
Ulagači tvrde da će planina i hotel Igman postali omiljena destinacija tijekom cijele godine, a ne samo u zimskoj sezoni/Shutterstock

Tvrtka The Place, u vlasništvu stranih i BiH poduzetnika, u nove turističke sadržaje na olimpijskoj planini, koji će privući domaće i strane goste, planira uložiti najmanje pet milijuna eura.

Ugovor o prodaji nekad luksuznog, a sada devastiranog hotela Igman, potpisan je prije nekoliko dana, a investitori već najavljuju velika ulaganja.

Ugovor su potpisali prodavač KJP ZOI te kupac tvrtka The Place, kao i Kantonalna agencija za privatizaciju Kantona Sarajevo. Tvrtka The Place u vlasništvu je stranih i domaćih poduzetnika, među kojima je i Emir Granov iz Sarajeva.

Kako je za portal Klix.ba rekao Granov, trenutačno su u fazi izrade planske dokumentacije, nakon čega slijede zahtjevi za suglasnosti nadležnih institucija.

Razvoj brdskog biciklizma
“Naša vizija nikad nije bila samo obnova hotela Igman, već i ulaganje u turističke sadržaje koji će privući i zadržati posjetitelje, domaće i strane turiste. Planina i hotel Igman idealno su mjesto za uživanje u prirodi i nesumnjivo ćemo uraditi sve kako bi postali omiljena destinacija tijekom cijele godine, a ne samo u zimskoj sezoni.

Cijeli projekt razvijamo iz ljubavi prema planinama i cilj nam je osigurati idealnu lokaciju za bijeg od buke i gužve modernog grada, gdje ćemo ponuditi mir i zadivljujuće planinske sadržaje koji će provocirati maštu, hraniti dušu i motivirati vas na ponovni dolazak”, objasnio je Granov.

Ulagači planiraju izgradnju wellness i fitness centra, SPA centra, dječjeg igrališta, restorana, multifunkcionalnih prostora i prostora za prodajne objekte, kongresne dvorane i zimskog trga, a od aktivnosti na otvorenom u planu im je razvijanje planinarenja, brdskog biciklizma, joge u prirodi i brojnih drugih sadržaja.

Najmanja planirana vrijednost investicije je 10 milijuna KM (oko 5,1 mil. eura), a u konačnici će ona sigurno, kaže Granov, biti mnogo veća.

Ti investitori imaju u planu i izgradnju žičare do Igmana, a Granov ističe kako su već počeli razgovore s nadležnim institucijama, gdje su izrazili zanimanje i spremnost na suradnju kako bi zajedno razmotrili mogućnost vertikalnog transporta na relaciji Hrasnica (Ilidža) – Igman.

“Želja nam je pokrenuti inicijativu prema kantonalnim razinama vlasti za spajanje Bjelašnice i Igmana novim skijaškim stazama i vertikalnim transportom.

Nadamo se da će nadležne institucije prepoznati veliki značaj spajanja planina Bjelašnice i Igmana, kao i to koliko bi nove ski-staze i vertikalni transport pridonijeli obogaćenju turističkih sadržaja, smanjenju gužve na te dvije planine te razvoju planinskog turizma”, ističe Granov.

Traže renomirane arhitekte
Kada je riječ o samom hotelu Igman, Granov ističe kako su pripremaju poziv koji će biti usmjeren prema renomiranim arhitektonskim uredima za izradu prijedloga idejnog koncepta hotela.

“U skladu s potpisanim ugovorom između nas i Kantonalne agencije za privatizaciju Kantona Sarajevo, planirani rok za završetak obnove je tri godine, a on će ovisiti i o nadležnim administrativnim institucijama koje su zadužene za izdavanja svih potrebnih suglasnosti.

Ono što je sigurno jeste da smo mi kao investitori potpuno spremni i s velikom radošću nastavljamo naš započeti put razvoja turizma i proširenja turističke ponude na olimpijskoj planini Igman”, zaključio je Granov.

Komentirajte prvi

New Report

Close