Kineske željeznice zainteresirane za modernizaciju Željeznica RS

Autor: Poslovni dnevnik , 02. lipanj 2024. u 22:00
Foto: Unsplash

Ministar prometa Čubrilović je istakao da je razvoj ŽRS prioritet od strateškog značaja za RS.

Ministar prometa i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i generalni direktor “Željeznica Srpske” (ŽRS) Slađan Jović razgovarali su u Pekingu s vodstvom China Railway Internationala, koje je iskazalo interes za ulazak na tržište Srpske i sudjelovanje u infrastrukturnim projektima, investicijama i podršci unapređenju i modernizaciji ŽRS, piše eKapija.

Čubrilović je istakao da je razvoj ŽRS prioritet od strateškog značaja za RS, navodeći da će veliko iskustvo Kineskih državnih željeznica u razvoju željezničkog prometa dati značajan doprinos unapređenju željeznica u Republici Srpskoj.

Iz Ministarstva prometa i veza priopćeno je kako su sugovornici iskazali interes za buduću suradnju na najvažnijim projektima te konstatirali da Kina i RS kontinuirano ostvaruju uspješnu i prijateljsku suradnju.

U priopćenju se navodi da su predstavnici kineskih željeznica upoznali izaslanstvo Srpske s kapacitetima kompanije, realiziranim projektima u regiji i aktivnostima u okviru inicijative “Pojas i put”, s naglaskom na realizirani projekt izgradnje željezničke pruge Beograd-Budimpešta

Komentirajte prvi

New Report

Close