Gradić u susjedstvu privukao pažnju turističkog portala. ‘Savršena alternativa Hrvatskoj’

Autor: Poslovni.hr , 31. srpanj 2024. u 09:25
FOTO: Unsplash

Nikada nije bilo bolje vrijeme za posjet Tivtu u Crnoj Gori zbog manje gužve, prirodne ljepote i luksuza.

Više od 20 milijuna ljudi posjetilo je Hrvatsku tijekom 2023. godine, a svi su došli uživati ​​u njezinim povijesnim znamenitostima i njezinom zadivljujućem azurnom moru, piše Travel and Leisure.

No, sa svim tim ljudima dolaze više hotelske cijene i teže dostupne rezervacije za izlete i restorane, osobito tijekom vrhunca sezone.

Ako se nadate da ćete doživjeti tu čaroliju bez uobičajene gužve na kakvu nailazimo duž Jadrana, postoji jednostavan odgovor: Nastavite prema jugu. Točnije, nastavite dok ne stignete u Tivat u Crnoj Gori.

Osjetno manje turista

Smješten uz jadransku obalu, grad Tivat nudi gotovo istu prirodnu ljepotu, luksuz i kulturu koju možete pronaći na lokacijama u popularnijoj susjednoj državi. Usporedbe radi, Crna Gora je 2023. primila nešto manje od tri milijuna posjetitelja, dok je Hrvatska na oko 19 milijuna, prenosi N1.

Putnici mogu istražiti Porto Montenegro, prekrasnu marinu u kojoj možete razgledavati luksuzne jahte. Ali to nije sve. Ovdje putnici također mogu kupovati u dizajnerskim buticima poput Diora i Bvlgarija koji se nižu duž marine, sjesti za stol za gurmanski obrok ili popiti piće promatrajući zalazak sunca.

Za one koji žele uroniti u more, a ne samo ga promatrati, tu je obližnja plaža Plavi horizonti, dom pješčane obale prošarane stjenovitim špiljama za istraživanje i kristalno čistom vodom koja vas doziva! Naravno, postoji mnogo opcija istraživanja ovog podneblja, uključujući opcije grupne i pojedinačne ture.

Kulturna i gastro ponuda

Grad ima mnogo toga za ponuditi i onima koji uživaju u povijesti i kulturi, uključujući Muzej i galeriju Buca-Luković, kuću iz 14. stoljeća u vlasništvu obitelji Buca, koju gosti mogu obići kako bi stekli osjećaj za bogatu povijest Tivta.

Kao i svako odredište u ovoj regiji, iskustvo jela s plodovima mora apsolutno je obavezno. U Tivtu putnici mogu naručiti svježe ribe izvađene iz mora samo nekoliko minuta prije nego što sjednu za stol.

Komentirajte prvi

New Report

Close