Filmska pljačka u BIH. Otišao na more, iz kuće mu ukradeno gotovo milijun eura! Otkriveno zašto je imao toliko novca

Autor: Poslovni.hr , 23. srpanj 2024. u 14:21
FOTO: Pixabay

U naselju Zdena kod Sanskog Mosta u Bosni i Hercegovini, u noći s petka na subotu, dogodila se filmska pljačka.

Kako doznaje Dnevni avaz, u toj pljački je otuđeno 1,7 milijuna KM (oko 870 tisuća eura). Opljačkan je jedan građanin Sanskog Mosta, koji dugo godina živi u Sjedinjenim Američkim Državama, a došao je u svoj grad na odmor.

Prema informacijama do kojih je došao Avaz, opljačkani muškarac planirao je kupiti jedan hotel pa je digao novac za tu svrhu. No, novac je ostavio kod kuće i otišao na more, a kada se vratio, bio je šokiran, jer novca nije bilo.

U stanu su vidljivi tragovi provale, a sada se provjeravaju snimke s nadzornih kamera. Policija još traga za nepoznatom osobom koja je počinila ovo djelo.

Ovo nije prva velika pljačka ove godine, piše Avaz, s obzirom na to da je grupa iz Gruzije u banjalučkom naselju Lauš otuđila blizu dva milijuna KM. Tada je deset državljana Gruzije organiziralo grupu, od kojih su trojica bili izvršioci, a sedmorica pomagači.

Oni su došli do kuće vlasnice mjenjačnice J.Š., uzeli torbe s novcem i pobjegli. Nakon pljačke je uhapšen Noa Tvalbeišvili na Sarajevskom aerodromu, a nekoliko dana kasnije još dva člana ove grupe uhapšena su u Doboju.

Duži period određeni državljani Gruzije su prisutni na teritoriju BiH, gdje su došli s kriminalnim namjerama. Na meti su im bile osobe koje imaju mjenjačnice. Radi se o međunarodnoj organiziranoj kriminalnoj grupi – rekla je tada načelnica PU Banja Luka Đurica Vukelić.

Najveća pljačka u BiH dogodila se 2010. godine kod Širokog Brijega, kada su naoružani razbojnici napali vozilo tvrtke za osiguranje te tom prilikom uzeli 3,62 milijuna eura, a iz pratećeg vozila još 150.000 KM.

Oni su imali raketne bacače, a radnicima su rekli da napuste vozilo.

Komentirajte prvi

New Report

Close