FEAL u Ljubuškom gradi pogon za preradu aluminija

Autor: Poslovni dnevnik , 25. siječanj 2022. u 22:00
Na početku će posao dobiti 50-ak radnika, no konačan broj će ovisiti o tome kako će se razvijati posao/PD

FEAL je postao vlasnik dvije parcele koje se prostiru na 16.472 četvornih metara, a na kojima će uskoro početi izgradnja pogona za preradu aluminija i aluminijskih konstrukcija.

Ljubuški i njegove gospodarske zone sve su privlačniji investitorima. Za otvaranje pogona u gospodarskoj zoni Mostarska Vrata – Cerno odlučila se i tvrtka MET Consulting koja je u vlasništvu širokobriješkog FEAL-a. Investicija bi u početku trebala iznositi 8 milijuna KM (oko 4 mil. eura), priopćeno je na web stranici Grada Ljubuški, prenosi eKapija.

Potpisivanjem ugovora između gradonačelnika Ljubuškog Vedrana Markotića i Ivana Skoke, predstavnika grupe FEAL, ta tvrtka postala je vlasnik dvije parcele koje se prostiru na 16.472 četvornih metara, a na kojima će uskoro početi izgradnja pogona za preradu aluminija i aluminijskih konstrukcija.

“U Ljubuškom namjeravamo izgraditi proizvodni pogon FEAL-a na nekih 4,5 tisuća kvadrata. Planiramo se baviti našim osnovnim poslom, preradom aluminija i aluminijskih konstrukcija. Proteklih nekoliko godina tražili smo prostor i prepoznali smo u Ljubuškom pozitivnu gospodarsku i investicijsku klimu te smo se odlučili na ovu investiciju”, rekao je Ivan Skoko.

On je dodao kako je cilj na početku zaposliti 50-ak radnika, međutim konačan broj će ovisiti o tome kako će se posao razvijati, te bi ih moglo biti znatno više.

Vedran Markotić, gradonačelnik Ljubuškog, zahvalio se FEAL-u što su za proširenje poslovanja izabrali upravo Ljubuški.

“Najviše me veseli što je riječ o proizvodnoj tvrtki, o proizvodnom pogonu i što će se zaposliti određeni broj naših ljudi. Uvjeren sam da će se FEAL samo širiti”, dodao je Markotić.

Podsjetio je kako je na početku mandata rekao da mu je jedan od glavnih ciljeva od Ljubuškog napraviti gospodarski privlačnu sredinu. “Evo, nakon mesne industrije Pivac imamo još jednu tvrtku u Ljubuškom”, istaknuo je gradonačelnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close