EBRD najavljuje investicije u obnovu željeznice u BiH

Autor: Poslovni dnevnik , 15. rujan 2024. u 22:00
Foto: Pixabay

Na sastanku se razgovaralo o suradnji BiH i EBRD, investicijskim planovima i pokretanju novih projekata koji za cilj imaju razvoj zemlje.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto susrela se s delegacijom EBRD-a, direktorom Europske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan Matteom Colangelijem, novoimenovanom direktoricom EBRD-a za BiH Stelom Melnic i dosadašnjom direktoricom Europske banke za obnovu i razvoj za BiH Manuelom Naessl.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji BiH i EBRD, investicijskim planovima i pokretanju novih projekata koji za cilj imaju razvoj zemlje. Naglašena je važnost daljnje kontinuirane potpore infrastrukturnim projektima, socioekonomskim reformama i potpore gospodarstvu.

Krišto je iskazala uvjerenje da će se nastaviti daljnja uspješna suradnja s EBRD-om predvođenim novoimenovanom direktoricom Stelom Melnic te je izrazila zahvalnost dosadašnjoj direktorici Manueli Naessl na suradnji tijekom njezinog mandata u BiH i poželjela joj uspjeh u daljnjem radu.

Osim sastanka s Krišto, predstavnici EBRD-a su održali sastanak s ministrom prometa i komunikacija Edinom Fortom. Istaknuto je kako EBRD polako svoj fokus prebacuje s cesta na željeznice. 

Komentirajte prvi

New Report

Close