Britanci grade luksuzno turističko naselje s apartmanima i vilama

Autor: Poslovni dnevnik , 08. prosinac 2020. u 14:23
Standardna apartmanska jedinica imat će 70 kvadrata, s jednom spavaćom i radnom sobom te terasom

S lokacije se pruža pogled na more, otok Mamulu, još jedan crnogorski turistički projekt u razvoju, i na poluotok Prevlaku.

Kompanija Tenth Planet iz Tivta planira izgradnju turističkog naselja s četiri ili pet zvjezdica na poluotoku Luštica, na lokaciji Mrkovi – Njivice.

To se može vidjeti iz odluke glavnog crnogorskog državnog arhitekta koji je ulagaču dao suglasnost na idejno-arhitektonsko rješenje.

Osnivač tivatske tvrtke je kompanija Cooperatieve Laxey Worldwide Wa, registrirana u Nizozemskoj, a iza koje, prema ranijem pisanju medija, stoji britanski kapital. Izvršni direktor Tenth Planeta je David Murray Sawney.

“Prema izdanim urbanističko-tehničkim uvjetima, na toj lokaciji predviđena je izgradnja turističkog naselja koje će se sastojati od osnovnog objekta s apartmanima i vilama. Vile će biti projektirane kao dvoetažne”, stoji u idejnom rješenju studija Delex iz Budve.

Ukupna površina urbanističkih parcela na kojima je predviđena gradnja kompleksa iznosi 53.360 četvornih metara, a bruto površina svih objekata bit će 23.162 kvadrata. Osnovni objekt sadržavat će, uz ostalo, veliki restoran s natkrivenom terasom, kuhinju, trgovinu, teretanu i spa centar.

Šest faza izgradnje

Turističko naselje nalazi se na kopnu nagnutom prema moru. Predviđen je osnovni ugostiteljski objekt, s pripadajućim apartmanskim smještajem, zajedničkim objektima, bazenima, sportskim i rekreacijskim sadržajima.

320

kreveta ukupno je predviđeno u novom naselju s vilama

“Idejni projekt napravljen je prema zahtjevima investitora i u skladu s urbanističkim planom kako bi se uklopio u okoliš uzimajući u obzir nagib terena, povijesne lokalne arhitektonske stilove i želju da se smanji površina građevine kako bi se smanjio negativan utjecaj na razvoj okoliša”, navodi se u dokumentaciji.

S lokacije se pruža pogled na more, otok Mamulu, još jedan crnogorski turistički projekt u razvoju, i poluotok Prevlaku.

Pristup lokaciji nalazi se na sjeveroistočnoj strani. Kroz lokaciju postoji prometnica širine 3,2 metra. Parkiranje je u nekim djelovima projektirano uz prometnice, a postoji i središnje parkiralište. Procijenjeni broj parkirnih mjesta je 147 za automobile i jedno za autobuse.

Izgradnja turističkog naselja provodit će se kroz šest faza.

U sklopu prve faze gradit će se osnovni ugostiteljski objekt koji se sastoji od zgrade sa središnjim platoom, trgovinom, recepcijom, restoranom, barovima, predvorjem i četiri studija. Gradit će se i jedna zgrada s teretanom, prohodnim krovom, četiri studija i četiri apartmana, dok će se treća zgrada sastojati od dječjeg kluba i dva studija.

Zajednički bazeni

Druga i treća faza projekta predstavljaju središnji dio sa smještajem u studijima i apartmanima. Faza 2 sastoji se od dvije vile sa zajedničkim bazenom. U jednoj vili bit će šest, u drugoj 18 apartmana. Faza 3 sastoji se od 32 apartmana raspoređenih u četiri vile sa zajedničkim bazenom i šankom. Smještaj je predviđen u apartmanima i vilama sa 184 kreveta, što je 57% od ukupnog broja.

Četvrta faza predviđa izgradnju 24 apartmana raspoređena u dvije vile sa zajedničkim bazenom i barom uz bazen, dok se peta faza sastoji od 38 apartmana raspoređenih u pet vila, koje su projektirane kao blokovi, sa zajedničkim bazenom i barom uz njega. Posljednja, šesta faza donosi 30 apartmana raspoređenih u četiri vile, koje su također projektirane kao blokovi i imaju zajednički bazen s barom.

Maksimalni kapacitet je 320 kreveta i u potpunosti je iskorišten ovim idejnim rješenjem.

Apartmanske jedinice dizajnirane su tako da omogućavaju fleksibilnost u radu. Standardna jedinica bit će apartman od 70 kvadrata s jednom spavaćom i radnom sobom, s otvorenom kuhinjom, kupaonicom i terasom koja služi kao vanjska trpezarija ili prostor za odmaranje, s pogledom.

Komentirajte prvi

New Report

Close