Alpina seli dio proizvodnje iz Slovenije u Tešanj

Autor: Poslovni dnevnik , 26. svibanj 2024. u 22:00
Foto: Pixabay

Proizvodne aktivnosti bit će premještene u drugu tvornicu u Bosni i Hercegovini. Osim u Sarajevu, u ovoj zemlji imaju tvrtku i u Tešnju.

Češki vlasnici proizvođača sportske i modne obuće Alpina, tvrtka K&H iz grupe Franco, zatvorit će dio proizvodnje u Sloveniji i preseliti je u tvornicu u Bosni i Hercegovini, potvrđeno je iz češke tvrtke.

U Alpini, koja je iz tadašnjeg Društva za upravljanje potraživanjima banaka (DUTB) u rujnu 2022. prešla u češke ruke, već su se lani nosili s padom prodaje i rastom zaliha robe, a ove godine su suočeni s dodatnim problemima zbog loše zimske sezone i pada potražnje u zimskoj diviziji. Uprava tvrtke krenula je u plan stabilizacije.

Koliki će dio proizvodnje zatvoriti, vlasnici nisu precizirali. U srpnju će biti zatvorena i proizvodnja u Sarajevu. Proizvodne aktivnosti bit će premještene u drugu tvornicu u Bosni i Hercegovini. Osim u Sarajevu, u ovoj zemlji imaju tvrtku i u Tešnju.

“Loši poslovni rezultati, visoke zalihe i male potrebe za proizvodnim kapacitetima – narudžbe za proizvodnju u 2024. prepolovljene su u odnosu na narudžbe u 2022. – razlog su zašto je Uprava zajedno s vlasnicima odlučila poduzimati daljnje mjere za postizanje veće učinkovitosti”, napisali su K&H za Finance. 

Komentirajte prvi

New Report

Close