Air Pink pokreće low cost komercijalne letove

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2023. u 06:59
Foto: Pixabay/ Ilustracija

O ulasku Air Pinka u arenu komercijalnih letova šuška se već neko vrijeme.

Srpska privatna tvrtka za iznajmljivanje poslovnih zrakoplova Air Pink razmišlja o pokretanju komercijalnih letova po modelu niskotarifnih prijevoznika.

Zrakoplovna tvrtka namjerava nabaviti dva ili četiri zrakoplova za svoje komercijalne letove. Glavni izvršni direktor tvrtke, kontroverzni medijski mogul Željko Mitrović, koji ima bliske veze s vladom, rekao je da su na pragu pokretanja letova.

“Trenutno imamo 22 zrakoplova u našoj floti i na pragu smo pokretanja komercijalnih letova. Drugi smo najveći europski privatni zračni prijevoznik s poslovnim zrakoplovima iza Air Hamburga, ali želimo započeti s redovnim komercijalnim letovima kao niskotarifni prijevoznik s Embraer od 49 sjedišta, dva ili četiri takva ćemo nabaviti u sljedećih šest mjeseci i pokušati s redovnim linijama unutar regije”, rekao je Mitrović.

O ulasku Air Pinka u arenu komercijalnih letova šuška se već neko vrijeme. Zrakoplovna tvrtka, osnovana 2004., već ima dozvolu za zemaljsko opsluživanje u beogradskoj zračnoj luci, a lani je zabilježila neto dobit od 4,5 milijuna eura. Zapošljava 109 djelatnika. Nadalje, Air Pink ima podružnicu Air Emeralds koja u svojoj floti ima jedan zrakoplov.

U posljednja dva desetljeća u Srbiji je bilo nekoliko pokušaja pokretanja novih komercijalnih prijevoznika, no svi redom su završili neuspjehom.

Komentirajte prvi

New Report

Close