Prvi sajamski termin u ovoj godini na Zagrebačkom velesajmu već tradicionalno započinjemo Zagrebačkim sajmom nautike. Njegovo 26. izdanje održat će se od 22. do 26. veljače 2017.
MARINA U SRCU ZAGREBA
Nautika unazad nekoliko godina bilježi stabilan rast izlagačkog segmenta, a od prošle godine i skokovit porast posjetitelja. Razlog tome je odlična i uvijek inovativna izložbena ponuda koja u veljači formira pravu marinu u srcu Zagreba.
Pod sloganom “Ploviti, otkrivati, živjeti” s posebnim zadovoljstvom i ponosom najavljujemo najveće izdanje Nautike u posljednjih sedam godina: više od 300 izlagača iz 31 zemlje prezentirat će na salonskoj razini trendove i ponudu više od 120 plovila u šest paviljona i najveći brod ikada izložen na Nautici.
Pored hrvatskih premijera, u fokusu je prezentacija potencijala i inovacija domaće industrije: plovilo od 56 stopa hrvatski je proizvod i bit će najveća jahta izložena na ovom sajmu do sada. Riječ je o atraktivnom sport cruiseru PearlSea.
Jedini kontinentalni sajam nautičke branše u Hrvatskoj odlikuje se poslovnom profiliranošću. Vrijednost sajma prepoznali su i hrvatski brodograditelji kao mjesto gdje hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo, oduševljava posjetitelje i buduće nautičare.
Svi posjetitelji moći će se okušati u ronjenju u velikom bazenu (pod stručnim nadzorom instruktora ronjenja), razgledati prekrasne primjerke hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu, a vrijedi upoznati i svijet surfanja s brojnim zanimljivostima.
Nagradni fond i ove je godine raskošan; 4 dana krstarenja sa Pearlsea čarterom po odabiru, sponzora Pearlsea Yacht ili krstarenje za 6 osoba – vikend najam motorne jahte MIRAKUL 30 Hardtop sponzora Grginić jahte iz Zagreba.
HOTEL&GASTROTEH
Uz sajam Nautika koji je i ove godine kvalitetom osvojio potporu Grada Zagreba, održavamo HOTEL&GASTROTEH, 9. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija, a revitalizirali smo, nakon dugo godina izostanka i Vinovitu – nacionalnu izložbu vina. Naime, sajam HOTEL&GASTROTEH, pored uređaja, opreme, tehnologija i proizvoda vezanih uz tzv. Ho-Re-Ca djelatnost, hrane, pića i gastronomskih inovacija, ove godine oplemenjen je ponudom vina domaćih vinara, uz brojne prezentacije i degustacije.
Posjetitelje i ove godine očekuju brojne inovacije i zanimljivosti; edukativne prezentacije i radionice; prezentacija znanja i vještina učenika, budućih kuhara i slastičara te natjecanje CRO TOP 10, gdje će najbolji hrvatski kuhari spravljati mala kulinarska remek djela koja će se moći kušati sve vrijeme trajanja sajmova.
“Sljubljivanjem” ovih sajmova u jednom terminu izgradili smo zaokruženu cjelinu hrvatske nautičke ponude i enogastronomije. Na jednom mjestu povezujemo sve proizvođače, distributere i izlagače koji kroz nautiku i gastronomiju mogu ponuditi najbolje od sebe u svrhu snaženja hrvatske turističke ponude.