Zaljubljenik u gastronomiju i promotor hrvatske tradicionalne kuhinje, poznati hrvatski chef i jedno od rado viđenih lica s televizijskih ekrana kada je u pitanju hrana, Branko Ognjenović, u subotu je u Rogoznici nepca svih prisutnih razveselio s gotovo pet stotina porcija rižota od morskih plodova. Tipično mediteransko jelo skuhao je u sklopu festivala poduzetništva, obrta i OPG-a nazvanog Moja poduzetna Hrvatska, a u gastro – showu su sudjelovali i poznati rogoznički ugostitelji iz restorana Antonijo.
Sinergija iskustva i vrijednih ruku rezultirala je time da je sva hrana podijeljena u manje od pola sata, dok je za višesatnu pripremu bilo potrebno oko 15 kilograma plodova mora, odnosno nekoliko vrsta školjki i kozica te oko 15 kilograma riže. Ognjenović je još jednom pokazao da uz kvalitetne namirnice, malo dalmatinskih začina i nešto dobrog bijelog vina nastaje jelo kojeg se ne mogu posramiti ni najbolji restorani. Kako naš renomirani kuhar sam ističe, upravo se zato i priključio festivalu poduzetništva, obrta i OPG-a – da pokaže koliko je bogata i raznolika kulinarska karta Hrvatske. „Želimo da naša misija 'od polja do stola' zaživi u svim dijelovima Hrvatske, a ništa nije bolja nagrada od zadovoljnih lica onih našu hranu kušaju. Naravno, morski ugođaj još je dodatni plus koji cijelu priču dodatno oplemenjuje“, poručio je u Rogoznici.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu