U Krapini se u četvrtak tako pripremala fritaja napravljena od bukovača i šampinjona koja je podijeljena u više od 150 porcija. Gastro doživljaj pod kuhačom Branka Ognjenovića upotpunjen je već tradicionalnom radionicom za djecu gdje je iskusni kuhar najmlađe podučio važnosti zdrave prehrane. Nakon Krapine na red su došli Vinkovci gdje je Ognjenović nepca prisutnih iznenadio dalmatinskim brudetom. Nakon što je podijelio preko stotinu porcija poznatog dalmatinskog jela pripremljenog po tradicionalnoj recepturi od oslića, lignji i škampa na red je došla radionica za najmlađe. U sklopu nje, najmlađi su Vinkovčani saznali kako se priprema i zašto je važan zdrav doručak. „Doručku zbog ubrzanog načina života nekad posvećujemo premalo pažnje, a riječ je o najvažnijem obroku u danu. Najmlađe zapravo možemo potaknuti da si i sami slože zdrav obrok, samo im trebamo osigurati prave namirnice“, rekao je Ognjenović.
Otkrio je i da sudjelovanje u Festivalu poduzetništva vidi izvorom pozitivnih iskustava i izvrsnom prilikom za razmjenu kontakata, primjera dobre prakse iz struke te razvesele nepca svih okupljenih. "Sretan sam što sudjelujem u Festivalu gdje ću kroz jela i namirnice karakteristične za pojedine regije Hrvatske prezentirati našu lokalnu gastronomiju. Cilj mog doprinosa Festivalu je prenijeti ljubav prema gastronomiji te približiti način pripreme gastronomskih specijaliteta", poručio je kuhar.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu