U sklopu festivala poduzetništva, obrta i OPG-a Dario Lide iz Majstora kuhara pripremio je nekoliko stotina porcija ribljeg brudeta.
Pripremu dvadeset i pet kilograma oslića, kozica i liganja Lideu olakšali su kuhari poznatog odmarališta za mlade i hostela Karlovac iz Selaca. Tim Branka Ognjenovića okupljen oko inicijative Majstor kuhar promiče autohtonu hrvatsku kuhinju, a u svaki svoj projekt uključuju i mlade buduće ugostitelje.
U svakom od gradova gdje se festival poduzetništva, obrta i OPG-a održava uz majstore kuhare sudjeluju i članovi humanitarne udruge Renato – kuhari bez granica koju je osnovao Branko Ognjenović. Marijana Zanze, tajnica udruge i Julijeta Milić, članica udruge, pomogle su da se u Crikvenici ove subote sve porcije podijele u rekordnih pola sata. „Dijelom festivala poduzetništva postali smo prošle godine jer podržavamo inicijativu da se u prvi plan stave proizvodi naših ljudi.
Vjerujemo da imamo kvalitetne namirnice i da su okus i miris nešto što se uvijek pamti. Od polja do stola naša je misao vodilja, a posebno se trudimo popularizirati pomalo zaboravljena tradicionalna jela. Svaki gost iz svake destinacije odlazi pamteći sve što je vidio, ali i ono što je kušao“, komentirao je Dario Lide.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu