300 g Glatkog brašna Podravka
60 g Gussnela Dolcela
90 g šećera u prahu
2 Vanilin šećera Dolcela
200 g maslaca
60 g mljevenih badema ili lješnjaka
4 žumanca
Za nadjev:
300 g Džema marelica Podravka
ruma po potrebi
Za posipavanje:
100 g šećera u prahu
1. Od brašna, Gussnela, šećera u prahu, vanilin šećera, na listiće narezanog maslaca, mljevenih badema i žumanjaka umijesite prhko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku oko sat vremena.
2. Tijesto razvaljajte sasvim tanko, a zatim kalupom izrežite zvjezdice.
3. Polovici zvjezdica izdubite rupu u sredini.
4. Složite ih u lim prekriven papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko10 minuta.
5. Pečene zvjezdice s rupicom stavite na papir i pospite ih šećerom u prahu.
6. Preostalu polovicu cijelih zvjezdica premažite džemom u koju ste umiješali malo ruma te preklopite zvjezdicama.
7. Zvjezdice s marmeladom poslužite na slatkom blagdanskom stolu,
Vrijeme pripreme:1h
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
Izvor: Coolinarka.com