(za 4 osobe)
250 g mljevenog mesa
100 ml vrhnja za kuhanje
1 Fant mješavina za zapečenu tjesteninu bolognese
250 g tjestenine Fusilli Zlato polje
50 g ribanog sira
60 g Čajne kobasice Podravka
50 g otkoštičenih Zelenih maslina Podravka
1. Meso popecite na ulju da dobije lijepu boju.
2. Dodajte 800 ml mlake vode, vrhnje i sadržaj vrećice Fanta.
3. Lagano miješajte dok umak ne zakipi pa kuhajte 1 minutu.
4. U vatrostalnu posudu (za posluživanje) uspite nekuhanu tjesteninu i prelijte pripremljenim umakom.
5. Pospite naribanim sirom.
6. Po površini posložite čajnu kobasicu narezanu na tanke ploške i narezane masline.
7. Pecite 30-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Posluživanje: Poslužite toplo uz sezonsku salatu.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarika.com