Zapečena tjestenina Bolognese s dva sastojka koji čine važnu razliku

Autor: Promo , 29. svibanj 2018. u 09:49
Foto: Podravka

U vatrostalnu posudu (za posluživanje) uspite nekuhanu tjesteninu i prelijte pripremljenim umakom.

(za 4 osobe)

250 g mljevenog mesa
100 ml vrhnja za kuhanje
1 Fant mješavina za zapečenu tjesteninu bolognese
250 g tjestenine Fusilli Zlato polje
50 g ribanog sira
60 g Čajne kobasice Podravka
50 g otkoštičenih Zelenih maslina Podravka

1. Meso popecite na ulju da dobije lijepu boju.
2. Dodajte 800 ml mlake vode, vrhnje i sadržaj vrećice Fanta.
3. Lagano miješajte dok umak ne zakipi pa kuhajte 1 minutu.
4. U vatrostalnu posudu (za posluživanje) uspite nekuhanu tjesteninu i prelijte pripremljenim umakom. 
5. Pospite naribanim sirom.
6. Po površini posložite čajnu kobasicu narezanu na tanke ploške i narezane masline.
7. Pecite 30-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Posluživanje: Poslužite toplo uz sezonsku salatu.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarika.com 

New Report

Close