(za 4 osobe)
1 kg mljevenog mesa
1 žlica Vegeta Natur chili
1/4 žličice Vegeta Maestro majčine dušice
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula
4 žlice Domaće svinjske masti Podravka
Za prilog:
200 g Heljdine kaše Zlato polje
3 žlice ulja
100 g Podravskog špeka Podravka
2 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
2 žličica Vegete
1/4 žličice Vegete Maestro crnog mljevenog papra
1. Mljevenom mesu dodajte Vegetu pikant, timijan, češnjak u granulama i dobro promiješajte.
2. Od pripremljene smjese oblikujte pljeskavice koje potom u tavi, na zagrijanoj masti popecite s obiju strana.
3. Heljdinu kašu dobro operite, zalijte (poparite) vrućom vodom i pustite neka nabubri.
4. Na ugrijano ulje stavite na kockice narezan špek i kratko ga popecite da zamiriše.
5. Dodajte nasjeckani češnjak, crvenu papriku i ocijeđenu kašu.
6. Podlijte s malo vode, dodajte Vegetu, papar i pustite neka kratko kuha kako bi se tekućina reducirala.
7. Pečene pljeskavice poslužite s prilogom od heljdine kaše i salatom od kiselih paprika.
Savjet: Kako je pakiranje Mješavine začina za pikantne kobasice dostatno za 5 kg mesa, od 1 kg pripremite pljeskavice, a od ostatka možete pripremiti kobasice. Tako ćete kušati kobasice prije negoli se osuše i s nestrpljenjem čekati da ih skinete s dima.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarka.com